δελτοειδης μυς | πως γινεται η ορθοσκοπηση | ποια ειναι η φυσιολογικη θερμοκρασια του σωματος

Γονίδιο, ανοίγει νέες προοπτικές στην αντιμετώπιση του πόνουΓονίδιο, η απουσία του οποίου μειώνει σε μεγάλο βαθμό την ευαισθησία στον πόνο, ανακάλυψαν ερευνητές του Πανεπιστημίου του Τορόντο στο Καναδά, οι οποίοι θεωρούν ότι η ανακάλυψη αυτή θα οδηγήσει στην ανάπτυξη πιο αποτελεσματικών θεραπειών για την ανακούφιση ασθενών που βρίσκονται στα τελικά στάδια του καρκίνου ή υποφέρουν από χρόνιες επώδυνες νόσους.

Το γονίδιο αυτό, το οποίο ονομάστηκε DREAM, έχει την ιδιότητα να αναστέλλει την παραγωγή της δυνορφίνης, μία ουσία με αναλγητικές ιδιότητες την οποία παράγει ο οργανισμός όταν δέχεται επώδυνα ερεθίσματα.

Γενετικά τροποποιημένα ποντίκια, στο οποία είχε ανασταλεί η δράση του γονιδίου, είχαν την ικανότητα να παράγουν αυξημένες ποσότητες δινορφίνης και παρουσίαζαν ιδιαίτερη αντοχή σε όλους τους τύπους των επώδυνων ερεθισμάτων.

Ιδιαίτερης σημασίας ήταν η αντοχή στον χρόνιο πόνο που προκαλούν τραυματισμοί των νεύρων, για τον οποίο μέχρι σήμερα δεν έχει βρεθεί αποτελεσματική θεραπεία.

Οπως επισημαίνει ο καθηγητής Michael Salter, η ανακάλυψη αυτή δίνει την δυνατότητα στους ερευνητές να προσεγγίσουν από μία διαφορετική σκοπιά τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουν τον έλεγχο του πόνου.

Το κυριότερο πλεονέκτημα μίας γονιδιακής θεραπείας θα είναι ότι δεν θα προκαλεί εθισμό στους ασθενείς, το κύριο μειονέκτημα των υπαρχόντων φαρμάκων, όπως της μορφίνης.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.