θυρεοειδίτιδα | αντιβιωση για ωτιτιδα | ενδομητριο | εγκωλποματα | συγγαινες ραιβοκρανο σε παιδια φυσικοθεραπεια

Το γονίδιο της ομιλίαςΤο πρώτο γονίδιο που σχετίζεται με την ομιλία, αποκλειστικό χαρακτηριστικό του ανθρώπινου είδους, ανακαλύφθηκε από Βρετανούς επιστήμονες, σύμφωνα με δημοσίευση στο τελευταίο τεύχος του επιστημονικού περιοδικού Nature. Μεταλλάξεις στο γονίδιο αυτό είναι και η πιθανή αιτία των προβλημάτων λόγου που παρουσιάζουν πολλά παιδιά.

Το γονίδιο με το όνομα FOXP2, ανακαλύφθηκε με τη μελέτη τριών γενών μίας οικογένειας, σε πολλά μέλη της οποίας είχε παρουσιαστεί ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα στην ομιλία.

Το FOXP2 φαίνεται ότι είναι υπεύθυνο για την παραγωγή μίας πρωτεΐνης, η οποία ελέγχει άλλα γονίδια που σχετίζονται με την ομιλία.

Η ανακάλυψη αυτή μπορεί ακόμα και να βοηθήσει και στην διερεύνηση του πως ο άνθρωπος κατάφερε να μιλήσει.

Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι η ομιλία πρέπει να ελέγχεται γονιδιακά εφόσον πρόκειται για μία πολύ σύνθετη λειτουργία την οποία τα παιδιά αποκτούν σχεδόν ενστικτωδώς στα πρώτα χρόνια της ζωής τους.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.