πολυποδας εντερου | κυτταρομεγαλοϊός | ξηροτητα δερματοος και θεραπεια με φυσικο τροπο

Γονίδιο - κλειδί στην μάχη κατά του AIDSΕνα γονίδιο που σχετίζεται με την άμυνα του οργανισμού απέναντι στον ιό του AIDS κατόρθωσαν να ανακαλύψουν Βρετανοί και Αμερικανοί επιστήμονες, οι οποίοι θεωρούν ότι η ανακάλυψη αυτή θα δώσει νέα ώθηση στις προσπάθειες για την εύρεση μίας αποτελεσματικής θεραπείας κατά του ιού.

Το γονίδο που ανακάλυψαν ονομάζεται GEM15 και ο ιός του AIDS μπορεί και προφυλάσσεται από αυτό χάρη σε μία πρωτεΐνη που παράγει και ονομάζεται Vif. Οπως διαπιστώθηκε όσοι ιοί δεν παρήγαγαν την Vif, ήταν ευάλωτοι στην δράση αυτού του γονιδίου.

Η Vif παίζει ένα σημαντικό ρόλο στην διαδικασία αναπαραγωγής του ιού μέσα στα κύτταρα του οργανισμού. Η έρευνα τώρα επικεντρώνεται στο πως θα παρεμποδιστεί η παραγωγή αυτής της πρωτεΐνης από τους ιούς, καθώς κάτι τέτοιο θα οδηγήσει σε πλήρη ανικανότητα του ιού να αναπαραχθεί.

Μία τέτοια θεραπεία πιστεύεται ότι εκτός των άλλων θα έχει και το πλεονέκτημα ότι ο ιός του AIDS δεν θα μπορέσει να αναπτύξει αντοχή απέναντι της κάτι που αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα των θεραπειών που χρησιμοποιούνται σήμερα.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.