λοιμωξη του αναπνευστικου | σύνδρομο δυσαπορρόφησης εντέρου | παραλυση νευρων προσωπου λογω ωτιτιδας

Επικίνδυνο το παθητικό κάπνισμα στους εργασιακούς χώρουςΟι παθητικοί καπνιστές φαίνεται ότι διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο για την υγεία τους απ’ ότι μέχρι σήμερα πίστευαν οι ειδικοί, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του Chartered Institute of Environmental Health (CIEH), το οποίο επισημαίνει την ανάγκη να απαγορευτεί το κάπνισμα σε όλους τους εργασιακούς χώρους.

Σύμφωνα με το CIEH, κάθε χρόνο στην Βρετανία 300 άνθρωποι χάνουν την ζωή τους εξ’ αιτίας του παθητικού καπνίσματος και τονίζει ότι οι εργαζόμενοι σε εστιατόρια, μπαρ και σε club, είναι ιδιαίτερα εκτεθειμένοι, ιδίως στο μονοξείδιο του άνθρακα.

Η απαγόρευση του καπνίσματος σε αυτά τα μέρη προκειμένου να διασφαλιστεί η υγεία των εργαζομένων είναι πάγιο αίτημα των αντικαπνιστικών οργανώσεων εδώ και πολλά χρόνια, καθώς θεωρούν ότι τα προϊόντα της καύσης του καπνού στο εργασιακό περιβάλλον πρέπει να αντιμετωπίζονται όπως και κάθε άλλος παράγοντας κινδύνου.

Οι εκπρόσωποι της πολιτείας από την άλλη πλευρά πιστεύουν ότι ένα τέτοιο μέτρο δύσκολα θα μπορούσε να εφαρμοστεί, καθώς συναντά την καθολική αντίδραση των ιδιοκτητών, οι οποίοι ισχυρίζονται ότι δεν μπορούν να απαγορεύσουν στους πελάτες τους να καπνίσουν ένα τσιγάρο με το ποτό τους και από την άλλη πλευρά επισημαίνουν ότι η αστυνομία θα αναλωνόταν σε ένα ανώφελο κυνήγι των καπνιστών.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.