παιδικη ασπιρινη | φυσημα μιτροειδους | ιοντοφόρεση γιατρος | χαπι διακοπης εγκυμοσυνης | αδενοκαρκινωμα

Επικίνδυνο το ηλιακό έγκαυμα στην παιδική ηλικίαΤα παιδιά τα οποία έχουν υποστεί ηλιακά εγκαύματα σε μικρή ηλικία έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να αναπτύξουν μελάνωμα, την πιο σοβαρή μορφή καρκίνου του δέρματος, ως ενήλικες, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύεται στο τελευταίο τεύχος του επιστημονικού περιοδικού Nature.

Επιστήμονες από το Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου (National Cancer Insitute), των ΗΠΑ χρησιμοποίησαν γενετικά τροποποιημένα ποντίκια των οποίων το δέρμα είχε παρόμοια χαρακτηριστικά με το ανθρώπινο δέρμα.

Εκθέτοντας τέτοια ποντίκια μικρής ηλικίας, σε υψηλές δόσεις υπεριώδους ακτινοβολίας οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι παρουσίαζαν μελάνωμα στην ενήλικη ζωή τους.

Στα ήδη ενήλικα ποντίκια η δόση της υπεριώδους ακτινοβολίας που προκαλεί τα ίδια αποτελέσματα είναι τριάντα φορές μεγαλύτερη από αυτή στα ποντίκια μικρής ηλικίας, κάτι που τονίζει το πόσο σημαντικό είναι τα παιδιά να προφυλάσσονται από τον ήλιο.

Και ενώ η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε ποντίκια, οι επιστήμονες πιστεύουν ότι αντίστοιχα αντιδρά και το ανθρώπινο δέρμα στην έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία του ήλιου.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.