συχνοουρια θεραπεια | γλωσσα αφθες | τυποι ουρικης αρθριτιδας | νοσος τρελων αγελαδων χρονικο

Παπαδόπουλος: Δεν ήταν άνθρακας το περιστατικό στο ΤζάνειοΜε ψυχραιμία αντιμετωπίστηκε από το υπουργείο Υγείας το θέμα της ενδεχόμενης ύπαρξης κρούσματος της νόσου του άνθρακα στο Τζάνειο Νοσοκομείο, όταν μία γυναίκα που ήρθε απο την Αμερική προσέφυγε στα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου θεωρώντας ότι κάποια απο τα συμπτώματα που εμφάνισε σχετίζονταν με τη νόσο.

Το μικροβιολογικό εργαστήριο του νοσοκομείου τέθηκε σε συναγερμό και έγιναν άμεσα όλες οι απαραίτητες εξετάσεις. Το κέντρο Ελέγχου Ειδικών Λοιμώξεων διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος πανικού καθώς απο τις εξετάσεις ήταν ξεκάθαρο ότι η γυναίκα δεν είχε μολυνθεί απο το βάκιλο του άνθρακα.

Η επιβεβαίωση των αρνητικών αποτελεσμάτων που καθησύχασε ήρθε και απο τον υπουργό Υγείας Αλέκο Παπαδόπουλο ο οποίος είχε ενημερωθεί για το θέμα.

"Το κρούσμα δεν αφορά τη νόσο του άνθρακα. Εγιναν όλες οι εξετάσεις που έπρεπε να γίνουν, αξονική, αιματολογικές και άλλες και δεν προκύπτει απο πουθενά ότι η γυναίκα αυτή που φοβήθηκε για τη συγκεκριμένη νόσο έχει μολυνθεί απ' αυτήν" τόνισε ο υπουργός.

Επίσης, ο κ. Παπαδόπουλος τόνισε ότι και στην Ελλάδα, όπως και σε όλες τις χώρες του κόσμου, λαμβάνονται προληπτικά μέτρα και εξήγησε ότι εμβόλια άνθρακα διαθέτει μόνο ο αμερικανικός στρατός, αλλά διευκρίνισε ότι υπάρχουν αντίδοτα και στη χώρα μας για τη νόσο όπως είναι αντιβιοτικά και άλλου είδους φάρμακα.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.