πως να βελτιωσουμε τις ρυτιδες εκφρασης | πυρετος λοιμωξη | κοκκινιλα στο ουλο ημικυκλιο | genikiaimatos

Παπαδόπουλος: Δυσαρεστημένοι οι πολίτες πριν τη μεταρρύθμιση του ΕΣΥΟ υπουργός Υγείας κ. Αλέκος Παπαδόπουλος αναφερόμενος στην έρευνα του ΟΟΣΑ, η οποία δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "Τα Νέα" και σύμφωνα με την οποία οκτώ στους δέκα Ελληνες είναι δυσαρεστημένοι από τις υπηρεσίες Δημόσιας Υγείας, εξήγησε ότι αυτή αναφέρεται μέχρι την περίοδο του 1999 οπότε και δεν είχε αρχίσει η αναδιάρθρωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Στόχος του υπουργείου Υγείας επεσήμανε ο κ. Υπουργός, είναι να προχωρήσει η μεταρρύθμιση και να αλλάξουν το συντομότερο δυνατό οι απόψεις των πολιτών για το Σύστημα Υγείας αλλά και επί της ουσίας οι παρεχόμενες υπηρεσίες από τα νοσοκομεία προς τους πολίτες οι οποίοι δικαιολογημένα αξιώνουν ένα πιο αποτελεσματικό σύστημα υγείας.

Τα στοιχεία της έκθεσης του ΟΟΣΑ

Σύμφωνα με την έρευνα του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) σε όποιες περιπτώσεις υπάρχουν στοιχεία για την Ελλάδα, καθώς υπάρχουν αρκετά κενά, φαίνεται ότι η Ελλάδα βρίσκεται στην τελευταία θέση -17η- από τις χώρες που μελετήθηκαν σχετικά με την ικανοποίηση των πολιτών από το σύστημα Υγείας της χώρας τους.

Η Δανία βρίσκεται στην πρώτη θέση όπου εννέα στους δέκα πολίτες κρίνουν από αρκετά έως πολύ ικανοποιητικά τα στοιχεία του συστήματος Υγείας στην πατρίδα τους, ενώ αντίθετα μόνο 18% των ανθρώπων με χαμηλό εισόδημα και 22% των ηλικιωμένων δηλώνουν ικανοποιημένοι από την παροχή υπηρεσιών υγείας κυρίως από τα νοσοκομεία στην Ελλάδα.

Το συντριπτικό ποσοστό 80% από τις ίδιες κατηγορίες πολιτών στη χώρα μας θεωρούν τις παρεχόμενες υπηρεσίες από τα νοσοκομεία από αδιάφορες έως και καθόλου ικανοποιητικές.

Αν κάποιος σταθεί στο γεγονός ότι η Ελλάδα δεν παρέχει στοιχεία στον ΟΟΣΑ, προκειμένου να αξιολογηθεί επαρκώς το έργο που γίνεται αυτό μπορεί να αποτελεί μια μικρή δικαιολογία για την τελευταία αυτή θέση που κατέχει η χώρα μας στις υπηρεσίες Υγείας. Ομως και το γεγονός ότι δεν υπάρχουν στοιχεία εκτιμούν οι ειδικοί στο χώρο της υγείας είναι εξίσου αρνητικό.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.