ιωση και λοιμωξη | καθε πότε πρέπει να γινεται το εμβολιο πνευμονιοκοκου | κυτταρομεγαλοιος igg θετικο

Διαβητική νευροπάθεια


Η νευροπάθεια του περιφερικού και του αυτόνομου νευρικού συστήματος αποτελούν τη συχνότερη χρόνια επιπλοκή του σακχαρώδη διαβήτη. Η περιφερική νευροπάθεια εκδηλώνεται με διαταραχές της αισθητικότητας - μουδιάσματα, αναλγησία, παραισθησίες - και καθυστέρηση ή εξάλλειψη των αντανακλαστικών. Η αγωγή τόσο των κινητικών, όσο και των αισθητικών νεύρων είναι καθυστερημένη. Η κινητική νευροπάθεια μπορεί να είναι τόσο έντονη ώστε να έχουμε αδυναμικές εκδηλώσεις, μυική ατροφία και σπάνια πλήρη παράλυση. Αιφνίδια οφθαλμοπληγία (παραλύσεις των μυών που κινούν τους οφθαλμούς), παράλυση του νεύρου του Bell, αμφοτερόπλευρη ατροφία των πρώτων μεσόστεων μυών του άκρου χεριού, είναι συχνές χαρακτηριστικές εκδηλώσεις της περιφερικής νευροπάθειας. Η αυτόνομη νευροπάθεια χαρακτηρίζεται από ορθοστατική υπόταση, ταχυκαρδία, διάρροια/δυσκοιλιότητα, αδυναμία κένωσης της κύστης και επίμονη ανικανότητα.
Συχνές εκδηλώσεις της διαβητικής νευροπάθειας αποτελεί η εμφάνιση (νωρίς στη διαδρομή του σακχαρώδη διαβήτη) πόνου ειδικά στα κάτω άκρα, ο οποίος είναι συμμετρικός, αυτόματος και ισχυρός, όπως και η εμφάνιση μονονευρίτιδων, με παραλύσεις εγκεφαλικών συζυγιών και περιφερικών νεύρων.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.