φυσαλιδες στον πνευμονα απο τι δημιουργουνται | ποσο στοιχιζουν τα γυαλια της νασα

Διαβητική αγγειοπάθεια


Ο σακχαρώδης διαβήτης προσβάλλει και τα μεγάλα και τα μικρά αγγεία.
Η πάθηση των μεγάλων αγγείων : Η αθηροσκλήρυνση είναι πιο εκτεταμένη και συμβαίνει σε μικρότερη ηλικία από τον γενικό πληθυσμό. Μπορεί να εκδηλωθεί με διαλείπουσα χωλότητα, γάγγραινα και στους άνδρες με οργανική ανικανότητα. Το 50% των περιπτώσεων ανδρικής ανικανότητας οφείλεται στον σακχαρώδη διαβήτη.Η στεφανιαία νόσος και το έμφραγμα είναι κοινά. Στους διαβητικούς είναι κοινά και τα λεγόμενα «βουβά» εμφράγματα (έμφραγμα κατά το οποίο ο ασθενής δεν αισθάνεται πόνο). Ο διαβήτης επίσης συσχετίζεται με την καρδιομυοπάθεια.
Η πάθηση των μικρών αγγείων συνίσταται στην πάχυνση της βασικής μεμβράνης και είναι αυτή που προσβάλλει όλα τα όργανα, αλλά κυρίως τα μάτια και τους νεφρούς.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.