τριχωτη γλωσσα θεραπεια | αντιβιωση για γριπη 2015 | gastrorragia prwtes voitheies | αυστραλιανο αντιγονο

Διαβητική οφθαλμοπάθεια


Ο σακχαρώδης διαβήτης προκαλεί στα μάτια τις ακόλουθες επιπλοκές :
α) Πρώιμη εμφάνιση καταρράκτη, ο οποίος μοιάζει με τον γεροντικό καταρράκτη αλλά εμφανίζεται σε μικρότερη ηλικία.
β) Εμφάνιση διαβητικής αμφιβληστροειδοπάθειας. Η απλή μορφή, χαρακτηρίζεται αρχικά από την πάχυνση της μεμβράνης των αρτηριδίων του αμφιβληστροειδούς (βυθός), γεγονός που οδηγεί σε ισχαιμία (δηλαδή σε μείωση της παροχής αίματος στο μάτι). Στη συνέχεια αναπτύσσονται μικροανευρύσματα, αιμορραγίες, διιδρώματα (υγρό που βγαίνει από τις αρτηρίες λόγω αυξημένης πίεσης) και οίδημα. Ίνωση κατά τόπους στο βυθό είναι το τελικό αποτέλεσμα της απλής διαβητικής αμφιβληστροειδοπάθειας.
Η υπερπλαστική μορφή χαρακτηρίζεται από τη νεοαγγείωση, δηλαδή το σχηματισμό νέων αγγείων πάνω στον ουλοποιημένο βυθό. Τα αγγεία αυτά είναι πολύ εύθραστα και αιμορραγούν συνεχώς. Η αποκόλληση τουν αμφιβληστροειδή είναι συχνή επιπλοκή. Η υπερπλαστική μορφή της διαβητικής αμφιβληστροειδοπάθειας αποτελεί την κύρια αιτία τυφλώσεως στις ΗΠΑ.
Η θεραπεία συνίσταται στην έγκαιρη αντιμετώπιση του προβλήματος με φωτοκαυτηρίαση (laser).

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.