Ο κυκλοσ μου ειναι φυσιολογικοσ μπορει να ειναι βουλωμενων σαλπιγγων | τι ειναι τα ακροαστικα

Νέα φάρμακα προφυλάσσουν από καρδιαγγειακά τους διαβητικούςΑπομακρύνεται ο κίνδυνος καρδιαγγειακού επεισοδίου για τους ασθενείς με διαβήτη τύπου ΙΙ, ύστερα από την ανακάλυψη του μηχανισμού επιβάρυνσης των μεγάλων αρτηριών του οργανισμού, από τις υψηλές τιμές του σακχάρου.

Η εξέλιξη αυτή ανοίγει νέους ορίζοντες στη θεραπευτική αντιμετώπιση του σακχαρώδη διαβήτη, ανέφεραν σε Συνέντευξη Τύπου, Ο Πρόεδρος Καθηγητής Σωτήριος Ράπτης και τα Μέλη του Δ.Σ. της Ελληνικής Εταιρείας Παθολογίας αλλά και της Οργανωτικής Επιτροπής του 7ου Πανελληνίου Συνεδρίου Παθολογίας Καθηγητής Νικόλαος Κατσιλάμπρος, και Αναπλ. Καθηγητής Εμμανουήλ Διαμαντόπουλος.

Η μεταγευματική υπεργλυκαιμία, δηλαδή οι υψηλές τιμές σακχάρου μετά τα γεύματα, οι οποίες διατηρούνται για αρκετές ώρες δημιουργώντας ή και επιδεινώνοντας την σκλήρυνση των αρτηριών είναι το σύνθημα για την καταπολέμηση των καρδιαγγειακών επιπλοκών.

Η αντιμετώπιση της κατάστασης αυτής μπορεί να γίνει τώρα με την χορήγηση μιας νέας ουσίας της νατεγλινίδης. Ο μηχανισμός δράσης του νέου φαρμάκου είναι να αναγκάζεται το πάγκρεας να παράγει ταχύτατα την απαραίτητη ινσουλίνη μετά από κάθε γεύμα, έτσι ώστε το σάκχαρο να παραμένει χαμηλό και να μην απορυθμίζεται, όπως συμβαίνει στην πλειοψηφία των διαβητικών ασθενών μετά τα γεύματα.

Στο συνέδριο θα γίνει αναφορά σε όλες τις νέες εξελίξεις γύρω από την αντιμετώπιση του διαβήτη, καθώς καινούργια φάρμακα προσφέρουν καλύτερη ρύθμιση του σακχάρου η οποία είναι και το μυστικό για την πρόληψη των σοβαρών επιπλοκών που προκαλεί ο διαβήτης στα βασικά όργανα, όπως η καρδιά, οι νεφροί, τα μάτια, τα κάτω άκρα, κ.λπ.

Συγκεκριμένα, ένα από τα βασικά προβλήματα που καλούνται να επιλύσουν οι διαβητολόγοι είναι η ινσουλινοαντοχή που αναπτύσσουν οι διαβητικοί ασθενείς και η οποία έχει σημαντικό μέρος ευθύνης για τον αυξημένο καρδιαγγειακό κίνδυνο που διατρέχουν οι ασθενείς με σακχαρώδη διαβήτη.

Η ινσουλινοαντοχή σημαίνει με απλά λόγια, ότι ο οργανισμός παράγει περισσότερη ινσουλίνη απ΄ ότι χρειάζεται με αποτέλεσμα να πλεονάζει και να μην μπορούν τα βασικά όργανα να την εκμεταλλευθούν ή ακόμα και σε άλλες περιπτώσεις να μην τη δέχονται.

Σήμερα, οι γιατροί έχουν στη διάθεσή τους νέες θεραπείες που έχουν το πλεονέκτημα να μην «κουράζουν» το πάγκρεας, όπως συμβαίνει με άλλα θεραπευτικά σχήματα και να δημιουργούν τις προϋποθέσεις στον οργανισμό για την εκμετάλλευση της ινσουλίνης.

Βασικός εκπρόσωπος των νέων αυτών φαρμάκων της ομάδας των θειαζολιδιενδινών είναι η ουσία ροζιγλιταζόνη, η οποία στοχεύει ακριβώς στο πρόβλημα αυτό. Το αποτέλεσμα, είναι να βελτιώνεται σε μεγάλο ποσοστό η κυκλοφορία του αίματος στις μεγάλες αρτηρίες και να μειώνεται ο κίνδυνος εμφάνισης καρδιαγγειακού επεισοδίου, να ρυθμίζεται καλύτερα η αρτηριακή πίεση κλπ.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.