μη ειδικη κολιτιδα | υγρα στον χωρο της κοιλιας λογω καρκινου του ηπατος | μύες του τραχήλου | σφυρα

Καφές και εγκυμοσύνηΟι έγκυες πρέπει να περιορίσουν την πρόσληψη καφεΐνης σε λιγότερο από 300mg την ημέρα, ποσότητα που αντιστοιχεί σε 4 μέτρια φλιτζάνια καφέ, σύμφωνα με ανακοίνωση του Food Standards Agency στη Μεγάλη Βρετανία. Είναι η πρώτη φορά που δίνονται συγκεκριμένα όρια κατανάλωσης καφεΐνης, μετά από τις οδηγίες για μέτρια κατανάλωση καφεΐνης για έγκυες γυναίκες που είχε εκδώσει το υπουργείο υγείας της Μ. Βρετανίας, σύμφωνα με αποτελέσματα έρευνας της επιτροπής τοξικότητας των χημικών ουσιών στα τρόφιμα και στο περιβάλλον.

Η επιτροπή μελετώντας την επίδραση της καφεΐνης στην ικανότητα αναπαραγωγής είχε καταλήξει ότι ποσότητες καφεΐνης που ξεπερνούν τα 300mg την ημέρα μπορεί να σχετίζονται με γέννηση λιποβαρούς παιδιού και σε μερικές περιπτώσεις με αποβολή.

Εκπρόσωπος του Food Standards Agency, δήλωσε ότι δεν υπάρχει λόγος να απαγορεύεται η κατανάλωση καφέ στην εγκυμοσύνη, αλλά πρέπει να γίνεται με μέτρο και σύμφωνα με αυτά τα όρια.

Φυσικά πρέπει να λαμβάνεται υπόψη ότι ο καφές δεν αποτελεί τη μοναδική πηγή καφεΐνης αλλά, υπάρχει και το τσάι, η σοκολάτα και τα αναψυκτικά. Μία μεγάλη κούπα καφέ μπορεί να περιέχει μέχρι και 100mg καφεΐνης, μία κούπα τσάι 50mg, ένα κουτάκι αναψυκτικό τύπου κόλα μέχρι και 40mg και μία σοκολάτα 50γρ, μέχρι και 50mg.

Προκειμένου λοιπόν η έγκυος να ελέγχει την ημερήσια πρόσληψη καφεΐνης θα πρέπει να συνυπολογίζει την ποσότητα πρόσληψης από όλες αυτές τις πηγές. Αλλες πηγές καφεΐνης είναι και τα ebnergy drinks αλλά και μερικά παυσίπονα.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.