Ενας στους τέσσερις υποφέρει από προβλήματα πέψης

Από προβλήματα πέψης τουλάχιστον μία με δύο φορές την εβδομάδα υποφέρει το 25% του πληθυσμού, τα οποία όμως δεν τα αντιμετωπίζει με την απαιτούμενη προσοχή παρά μόνο όταν φτάσουν σε προχωρημένο στάδιο, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της Digestive Disorders Foundation, στην Μ. Βρετανία.

Οι πιο συχνές διαταραχές είναι οι καούρες, η δυσπεψία, η δυσκοιλιότητα ή η διάρροια και πόνοι. Τα προβλήματα μάλιστα αυτά επιδεινώνονται όταν οι ασθενείς ακολουθούν ένα τρόπο ζωής που κυριαρχεί το άγχος και η ένταση.

Μία από τις πιο συχνές διαταραχές το σύνδρομο του ευερέθιστου εντέρου, πολλοί ειδικοί πιστεύουν ότι προκαλείται από το χρόνο άγχος και πολλοί είναι οι ασθενείς που καταφεύγουν στον γιατρό όταν πλέον το σύνδρομο αυτό έχει γίνει χρόνιο.

Σύμφωνα με τους ειδικούς της Digestive Disorders Foundation η σωστή διατροφή και ο έλεγχος του άγχους συμβάλλει σημαντικά στην αντιμετώπιση των προβλημάτων αυτών, ενώ συμβουλεύουν τους ασθενείς να απευθύνονται στον γιατρό τους και να μην υπομένουν παθητικά τα συμπτώματα που τους ταλαιπωρούν.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση