προοδυνες τοκετου | τι ειναι η δακρυοκυστιτιδα | ανεμοβλογια εμβολιο | διαιτα caveman

Αδυνάτισμα με ...τηλεχειριστήριοΕνα τηλεχειριστήριο το οποίο θα ρυθμίζει τη χωρητικότητα του στομάχου των παχύσαρκων ατόμων, μεγαλώνοντας ή μικραίνοντας αναλόγως το εύρος του γαστρικού ιμάντα, ο οποίος έχει τοποθετηθεί στους ασθενείς, προστίθεται στο οπλοστάσιο των γιατρών που αντιμετωπίζουν με χειρουργικές μεθόδους την παχυσαρκία.

Η νέα αυτή μέθοδος ανακοινώθηκε σήμερα στα Χανιά, όπου πραγματοποιείται το 6ο Παγκόσμιο Συνέδριο Χειρουργικής της Παχυσαρκίας.

Η μέθοδος αυτή είναι μία από τις πιο σύγχρονες που εφαρμόζονται σήμερα, μια και η παχυσαρκία αποτελεί πρόβλημα όλων των αναπτυγμένων χωρών και είναι η δεύτερη αιτία θανάτου στη Δύση.

Οι ανακοινώσεις που παρουσιάστηκαν στη δεύτερη ημέρα του συνεδρίου εστιάστηκαν στην αποτελεσματικότητα των νέων μεθόδων χειρουργικής αντιμετώπισης της παχυσαρκίας και έδωσαν αισιόδοξα μηνύματα για την οριστική αντιμετώπιση περιπτώσεων νοσογόνου παχυσαρκίας.

Συγκεκριμένα, ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα 3.500 χειρουργικών επεμβάσεων που έγιναν σε παχύσαρκους ασθενείς σε 34 Νοσοκομεία της Ιταλίας. Οπως αποδείχθηκε οι ασθενείς αυτοί δεν απαλλάχτηκαν μόνο από τα παραπάνω κιλά αλλά και από τις σοβαρές επιπτώσεις της παχυσαρκίας στην υγεία τους.

Σε αυτή τη μελέτη φαίνεται η καθαρά συστηματική ωφέλεια της υγείας με τη βελτίωση των παθήσεων που συνοδεύουν την παχυσαρκία, σε ασθενείς που χειρουργήθηκαν με τη μέθοδο της γαστροπλαστικής και του ρυθμιζόμενου γαστρικού ιμάντα.

Ειδικά μετά από γαστροπλαστική επέμβαση, η απώλεια του πλεονάζοντος βάρους σε 2700 Ιταλούς ασθενείς που καταγράφηκαν τα τελευταία 7 χρόνια, ήταν της τάξεως του 70%. Αυτό έχει σαν συνέπεια την ομαλοποίηση της ζωής των ασθενών, με ευεργετικές συνέπειες στην ψυχολογία τους και την αύξηση του προσδόκιμου επιβίωσής των.

Παρόμοια αποτελέσματα ανακοινώθηκαν από τη Σουηδία σε ασθενείς που υποβλήθηκαν σε χειρουργική θεραπεία της παχυσαρκίας και συγκρίθηκαν με παχύσαρκους που δεν είχαν χειρουργηθεί, αλλά είχαν υποβληθεί σε συντηρητικότερους τρόπους θεραπείας του νοσήματός τους, όπως άσκηση και δίαιτα.

Τα αποτελέσματα σαφώς ευνοούν τη χειρουργική θεραπεία των σοβαρών μορφών παχυσαρκίας. Οι Σουηδοί ασθενείς που χειρουργήθηκαν είχαν μια πολύ καλύτερη ανταπόκριση από πλευράς απώλειας βάρους, ελάττωση των επιπλοκών της παχυσαρκίας και παράταση της ζωής συγκριτικά με αυτούς που αντιμετωπίστηκαν με δίαιτα, άσκηση και φάρμακα.

Παρουσιάστηκαν επίσης video με λαπαροσκοπικές εγχειρήσεις όπως η γαστρική παράκαμψη και η χολοπαγκρεατική εκτροπή, που σιγά σιγά κερδίζουν έδαφος για τη θεραπεία των παχύσαρκων ασθενών, λόγω του μειωμένου πόνου, των καλών αισθητικών αποτελεσμάτων και της γρήγορης εξόδου των ασθενών από το νοσοκομείο.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.