ποια φαρμακα ειναι διεργετικα; | ινσουλινωμα | παγωμενα χερια | σπληνα | ατοπια | λοιμωξη αναπνευστικου

Ο θυμός κάνει τους άντρες ...να καπνίζουνΑν και οι άντρες καπνίζουν για να κατευνάσουν την οργή τους, οι γυναίκες αντίθετα μοιράζονται την χαρά τους μέσα σε σύννεφα καπνού. Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Nicotine, ένας από τους κυριότερους παράγοντες που διαφοροποιεί τον λόγο για τον οποίο κάποιος ανάβει τσιγάρο είναι το φύλο. Οι καπνιστές και των δύο φύλων που συμμετείχαν στην έρευνα παρακολουθήθηκαν για δύο συνεχόμενα 24ωρα. Κάθε 20 λεπτά λάμβαναν την πίεση τους, ενώ ταυτόχρονα οι συμμετέχοντες κατέγραφαν τη διάθεση τους και την κατανάλωση τσιγάρων.

Από τα αποτελέσματα της έρευνας οι ειδικοί διαπίστωσαν πως και τα δύο φύλα είχαν αυξημένη κατανάλωση τσιγάρων όταν βρίσκονταν σε κατάσταση θυμού, με τους άντρες να καπνίζουν περισσότερο όταν βρίσκονται σε αυτή την κατάσταση. Επίσης κάπνιζαν και οι δύο όταν ήταν στεναχωρημένοι, πάλι με τους άντρες να καπνίζουν περισσότερο.

Χαρακτηριστικό της έρευνας είναι πως οι γυναίκες καπνίζουν περισσότερο όταν είναι χαρούμενες σε σχέση με τους άντρες καπνιστές.

Ο υπεύθυνος της έρευνας Dr. Ralph Delfino, του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, δήλωσε πως οι συναισθηματικές αυτές καταστάσεις πρέπει να λαμβάνονται σοβαρά υπόψιν από τους γιατρούς όταν πρόκειται να βοηθήσουν άτομα να κόψουν το κάπνισμα. Οι διαφορές ανάμεσα στα δύο φύλα και στους λόγους που καπνίζουν θα βοηθήσουν πολύ στο έργο τους.

Τονίζει πως πρέπει να χρησιμοποιηθούν νέες μέθοδοι στη προσπάθεια που καταβάλουν τα άτομα να κόψουν το κάπνισμα. Τέτοιες είναι ο έλεγχος του θυμού και του άγχους.

Αποτελέσματα άλλης έρευνας που είχε δημοσιευθεί στο παρελθόν στο ίδιο περιοδικό έδειξε πως τα οφέλη από τη διακοπή του καπνίσματος φαίνονται από τις πρώτες εννιά εβδομάδες. Η μείωση του μονοξείδιου του άνθρακα στο αίμα και των επιπέδων της χοληστερίνης είναι μερικά από τα θετικά στοιχεία που παρουσιάσθηκαν τις πρώτες εβδομάδες μετά τη διακοπή του καπνίσματος.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.