Ο θυμός κάνει τους άντρες …να καπνίζουν

Ο θυμός κάνει τους άντρες ...να καπνίζουνΑν και οι άντρες καπνίζουν για να κατευνάσουν την οργή τους, οι γυναίκες αντίθετα μοιράζονται την χαρά τους μέσα σε σύννεφα καπνού. Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Nicotine, ένας από τους κυριότερους παράγοντες που διαφοροποιεί τον λόγο για τον οποίο κάποιος ανάβει τσιγάρο είναι το φύλο. Οι καπνιστές και των δύο φύλων που συμμετείχαν στην έρευνα παρακολουθήθηκαν για δύο συνεχόμενα 24ωρα. Κάθε 20 λεπτά λάμβαναν την πίεση τους, ενώ ταυτόχρονα οι συμμετέχοντες κατέγραφαν τη διάθεση τους και την κατανάλωση τσιγάρων.

Από τα αποτελέσματα της έρευνας οι ειδικοί διαπίστωσαν πως και τα δύο φύλα είχαν αυξημένη κατανάλωση τσιγάρων όταν βρίσκονταν σε κατάσταση θυμού, με τους άντρες να καπνίζουν περισσότερο όταν βρίσκονται σε αυτή την κατάσταση. Επίσης κάπνιζαν και οι δύο όταν ήταν στεναχωρημένοι, πάλι με τους άντρες να καπνίζουν περισσότερο.

Χαρακτηριστικό της έρευνας είναι πως οι γυναίκες καπνίζουν περισσότερο όταν είναι χαρούμενες σε σχέση με τους άντρες καπνιστές.

Ο υπεύθυνος της έρευνας Dr. Ralph Delfino, του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, δήλωσε πως οι συναισθηματικές αυτές καταστάσεις πρέπει να λαμβάνονται σοβαρά υπόψιν από τους γιατρούς όταν πρόκειται να βοηθήσουν άτομα να κόψουν το κάπνισμα. Οι διαφορές ανάμεσα στα δύο φύλα και στους λόγους που καπνίζουν θα βοηθήσουν πολύ στο έργο τους.

Τονίζει πως πρέπει να χρησιμοποιηθούν νέες μέθοδοι στη προσπάθεια που καταβάλουν τα άτομα να κόψουν το κάπνισμα. Τέτοιες είναι ο έλεγχος του θυμού και του άγχους.

Αποτελέσματα άλλης έρευνας που είχε δημοσιευθεί στο παρελθόν στο ίδιο περιοδικό έδειξε πως τα οφέλη από τη διακοπή του καπνίσματος φαίνονται από τις πρώτες εννιά εβδομάδες. Η μείωση του μονοξείδιου του άνθρακα στο αίμα και των επιπέδων της χοληστερίνης είναι μερικά από τα θετικά στοιχεία που παρουσιάσθηκαν τις πρώτες εβδομάδες μετά τη διακοπή του καπνίσματος.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση