αρρυθμιες καρδιας | πνευμονία | χρωματοθεραπεια ενδειξεις | τετραπληγια προσδοκιμο ζωης | ατρησια οισοφαγου

Τομάτα εμβόλιοΜία γενετικά τροποποιημένη τομάτα η οποία περιέχει αντισώματα και θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν εμβόλιο, παρασκευάστηκε από Γερμανούς και Βραζιλιάνους επιστήμονες, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας που δημοσιεύεται στο τεύχος Σεπτεμβρίου του επιστημονικού περιοδικού Nature Biotechnology.

Το νέο αυτό επιστημονικό επίτευγμα έχει την ιδιότητα να είναι και περιβαλλοντικά ασφαλές, αφού χρησιμοποιήθηκε μία νέα μέθοδος η οποία δεν επιτρέπει τη μεταφορά γονιδίων σε άλλα φυτά.

Οι επιστήμονες κατάφεραν να αναπτύξουν αυτό το πιο ασφαλές γενετικά τροποποιημένο φυτό παρεμβαίνοντας στο γενετικό υλικό του χλωροπλάστη και όχι στο γενετικό υλικό του πυρήνα του φυτικού κυττάρου.

Τα "ιατρικά φρούτα", όπως ονομάζονται, παρασκευάζονται με τη βοήθεια της γενετικής μηχανικής και μπορούν να διευκολύνουν τη χορήγηση φαρμάκων και εμβολίων αλλά και να μειώσουν το κόστος, ιδιαίτερα για τις αναπτυσσόμενες χώρες.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.