παράδοξη δυσφαγία. | ασυνειδητο | διαχυτη ενδαγγειακη πηξη αντιμετωπιση | ψειρεςκαι πυρετος

Μισή ώρα ύπνος το μεσημέρι αυξάνει την παραγωγικότηταΟ μεσημεριανός ύπνος (σιέστα) αυξάνει την παραγωγικότητα των εργαζομένων, συμβάλλει στην εξάλειψη του στρες και περιορίζει τον διανοητικό κορεσμό, σύμφωνα με μελέτη που δόθηκε στη δημοσιότητα από το Κολέγιο Ψυχολογίας της Ανδαλουσίας (νότια Ισπανία).

Ο μεσημεριανός ύπνος επιφέρει εγκεφαλική ανάπαυση, μυϊκή και νευρική χαλάρωση, που ευνοούν την αύξηση της παραγωγικότητας των εργαζομένων, σύμφωνα με τη μελέτη αυτή που δημοσιεύθηκε υπό την επιμέλεια του ερευνητή Σεσάρ Εσκαλάντε.

"Η σιέστα, ενισχύοντας τη μνήμη και τη συγκέντρωση, επιτρέπει νέους κύκλους εγκεφαλικής δραστηριότητας με πιο χαλαρό τρόπο", υποστηρίζεται στην έρευνα, στην οποία υπογραμμίζεται πάντως ότι "δεν πρέπει να παρατείνεται, επειδή μια υπερβολική ανάπαυση μπορεί να αλλάξει τον ομαλό ρυθμό του ύπνου".

Ο Σεσάρ Εσκαλάντε, επισημαίνοντας πως οι αγγλο-σαξονικές και οι δυτικές χώρες εντάσσουν τώρα τη σιέστα στον καθημερινό ρυθμό τους, συνιστά ο μεσημεριανός ύπνος να μην ξεπερνάει τα 10 ως 40 λεπτά. Μια μακρότερη σιέστα, εκτιμά, μπορεί να δημιουργήσει "μια αίσθηση έλλειψης ανάπαυσης, κακή διάθεση και δυσκολία στο ξύπνημα".

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.