Μισή ώρα ύπνος το μεσημέρι αυξάνει την παραγωγικότητα

Ο μεσημεριανός ύπνος (σιέστα) αυξάνει την παραγωγικότητα των εργαζομένων, συμβάλλει στην εξάλειψη του στρες και περιορίζει τον διανοητικό κορεσμό, σύμφωνα με μελέτη που δόθηκε στη δημοσιότητα από το Κολέγιο Ψυχολογίας της Ανδαλουσίας (νότια Ισπανία).

Ο μεσημεριανός ύπνος επιφέρει εγκεφαλική ανάπαυση, μυϊκή και νευρική χαλάρωση, που ευνοούν την αύξηση της παραγωγικότητας των εργαζομένων, σύμφωνα με τη μελέτη αυτή που δημοσιεύθηκε υπό την επιμέλεια του ερευνητή Σεσάρ Εσκαλάντε.

“Η σιέστα, ενισχύοντας τη μνήμη και τη συγκέντρωση, επιτρέπει νέους κύκλους εγκεφαλικής δραστηριότητας με πιο χαλαρό τρόπο”, υποστηρίζεται στην έρευνα, στην οποία υπογραμμίζεται πάντως ότι “δεν πρέπει να παρατείνεται, επειδή μια υπερβολική ανάπαυση μπορεί να αλλάξει τον ομαλό ρυθμό του ύπνου”.

Ο Σεσάρ Εσκαλάντε, επισημαίνοντας πως οι αγγλο-σαξονικές και οι δυτικές χώρες εντάσσουν τώρα τη σιέστα στον καθημερινό ρυθμό τους, συνιστά ο μεσημεριανός ύπνος να μην ξεπερνάει τα 10 ως 40 λεπτά. Μια μακρότερη σιέστα, εκτιμά, μπορεί να δημιουργήσει “μια αίσθηση έλλειψης ανάπαυσης, κακή διάθεση και δυσκολία στο ξύπνημα”.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση