λειχηνας κολπου | τι σημαινει 46.000 ποδια πτηση | συχνοουρια αντρας αιτια

Τον Ιανουάριο η συζήτηση στο ΣτΕ για τους ΠανεπιστημιακούςΣτις 31 Ιανουαρίου 2002 και στην επταμελή σύνθεση του Γ΄ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας θα συζητηθούν οι έντεκα προσφυγές των γιατρών - καθηγητών Πανεπιστημίων οι οποίοι απολύθηκαν από τα κρατικά νοσοκομεία της χώρας με πράξεις των οργάνων του Περιφερειακού Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΠΕΣΥ).

Ειδικότερα ο πρόεδρος του ΣτΕ, κατόπιν συνεννοήσεως με τον πρόεδρο του Δ΄ Τμήματος Μιχ. Βροντάκη και την προεδρεύουσα του θερινού Τμήματος, σύμβουλο Επικρατείας κυρία Ιωάννα Μαρή, προσδιόρισαν την εκδίκαση των εν λόγω υποθέσεων για τις 31.1.2002. Έτσι, θα ορισθεί νέος εισηγητής ή εισηγητές των υποθέσεων. Επίσης, εάν κατατεθούν και νέες προσφυγές θα συνεκδικασθούν μαζί.

Εξ΄ αφορμής της επιστολής του υπουργού Υγείας Αλ. Παπαδόπουλου προς τον πρόεδρο του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου Χ. Γεραρή, με την οποία ζητούσε την επίσπευση των δικασίμων, έγινε γνωστό από κύκλους προσκείμενους στην ηγεσία του ΣτΕ, ότι η επιστολή του υπουργού Υγείας προς το Γεραρή (για επίσπευση της δικασίμου των υποθέσεων), δεν αποτελεί παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης, καθώς ο υπουργός θεωρείται διάδικος στην υπόθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός Υγείας στην από 21.8.2001 επιστολή του προς τον πρόεδρο του ΣτΕ, μεταξύ των άλλων, αναφέρει:

"Οι αιτήσεις ακυρώσεως έχουν προσδιορισθεί ενώπιον του Δ΄ Τμήματος για δικάσιμη τη 8.10.2002. Η μακροχρόνια ανοχή όμως του απαράδεκτου καθεστώτος που καταργεί ο νόμος (σ.σ.: 2889/2001) οδηγεί σε ουσιαστική κατάργηση του νόμου, αφού δημιουργεί δυσλειτουργίες στα νοσοκομεία, λόγω του διαφορετικού καθεστώτος μεταξύ των ιατρών του ΕΣΥ και των πανεπιστημιακών ιατρών, αλλά και μεταξύ των ίδιων των πανεπιστημιακών ιατρών, οι περισσότεροι των οποίων επέλεξαν αποκλειστικά τα δημόσια νοσοκομεία, αντί των ιδιωτικών κλινικών."

Παράλληλα ο υπουργός Υγείας στην επιστολή του αναφερόμενος στους απομακρυνθέντες πανεπιστημιακούς γιατρούς, αναφέρει ότι έχουν προφανή αδυναμία "να ανταποκριθούν στα καθήκοντα τους στα νοσοκομεία", καθώς "απασχολούνται ταυτόχρονα και στον ιδιωτικό τομέα".

Τέλος ο κ. Α. Παπαδόπουλος αναφέρει στην επίμαχη επιστολή προς τον πρόεδρο του ΣτΕ:
"Προκειμένου να αποφευχθούν δυσάρεστες τριβές και διαμάχες και οι συνακόλουθες δυσλειτουργίες στον ευαίσθητο χώρο των νοσοκομείων, είναι προφανής η ανάγκη επίσπευσης της διεξαγωγής της κυρίας δίκης και ο προσδιορισμός της, στο αρμόδιο Γ΄ Τμήμα, εντός του Οκτωβρίου 2001 αντί της 8.10.2002"

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.