καυτηριασμος μυτης σε παιδια | υγιεινα φαγητα | ακροαστικα | ΣΕΛ και λεμφαδενες | ουρια | αρσενικο

Μισθό αρειοπαγίτη για πανεπιστημιακούς γιατρούς ζητά ο ΚρεμαστινόςΤην εξομοίωση του μισθού των Πανεπιστημιακών γιατρών με το μισθό του προέδρου του Αρείου Πάγου, καθώς και την πρόσθετη αμοιβή για ερευνητικό έργο, ζήτησε ο πρώην υπουργός Υγείας Δημήτρης Κρεμαστινός, μιλώντας σε ημερίδα με θέμα 'Η θέση του Πανεπιστημιακού ιατρού στο Εθνικό Σύστημα Υγείας' στη Θεσσαλονίκη. Ο κ. Kρεμαστινός, συνεχίζοντας, τόνισε ότι είναι αδύνατον να ζήσει κανείς και να είναι καθηγητής πανεπιστημίου, με μισθό 350.000 δραχμές, ενώ κατηγόρησε τις κυβερνήσεις για υποκρισία. Επέκρινε ακόμα τον τρόπο επιλογής Πρυτάνεων, υποστηρίζοντας ότι αποτέλεσμα συναλλαγών που τους εμποδίζει να ασκήσουν από το νόμο τα καθήκοντά τους.

Στην ημερίδα, που οργανώθηκε από τον Σύλλογο Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και τον Ιατρικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης, αναφέρθηκε ακόμη ότι ο αριθμός των γιατρών στην Ελλάδα είναι υπερδιπλάσιος των αναγκών του συστήματος υγείας, σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε ο καθηγητής Οικονομικών της Υγείας, Γιάννης Υφαντόπουλος, τονίζοντας ότι η υπερπληθώρα των γιατρών αποτελεί εμπόδιο για την ολοκληρωμένη εκπαίδευσή τους. Να αναφερθεί τέλος, η άποψη του κ. Λαμπίρη, αντιπροέδρου του ΚΕΣΥ, ο οποίος πρότεινε την κατάργηση τόσο των μετεγγραφών όσο και την αναγνώριση πτυχίων από χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ενωσης, σε μια προσπάθεια αντιμετώπισης του προβλήματος.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.