στίλβωση δοντιών τι ειναι | αλλεργια στα τυρια | εξαρθρηματα ωμου τι ειναι | τεστ κοπώσεως αποτελεσματα

Το Σαββατοκύριακο βλάπτει σοβαρά την...καρδιάΗ ευχή " Καλό Σαββατοκύριακο" που ανταλλάσσουν συνήθως το μεσημέρι της Παρασκευής οι εργαζόμενοι, αποκτά ιδιαίτερο νόημα έρευνας για τους άντρες απο 25 μέχρι και 45 ετών, μετά από τα αποτελέσματα έρευνας που δείχνει ότι δεν υπάρχει για την καρδιά τους "χειρότερη" χρονική περίοδος από το Σαββατοκύριακο. Τα στοιχεία αυτά αναφέρονται σε επιστημονική ανακοίνωση Γάλλων γιατρών στο Λονδίνο και αφορούν δεκαετή έρευνα.

Αν και καταλήγουν σε αυτήν την "ετυμηγορία", στη βάση στατιστικών δεδομένων για τη χρονική περίοδο '87-'97, οι Γάλλοι γιατροί δεν είναι ακόμα σε θέση να αποκαλύψουν γιατί ακριβώς το Σαββατοκύριακο "βλάπτει σοβαρά την καρδιά".

Απλώς εικάζουν οτι η σύγχρονη "αγχωτική" συμπεριφορά του Σαββατοκύριακου, "να τα προλάβω όλα", συντελεί τα μέγιστα στο αυξημένο ποσοστό καρδιακών προσβολών απο την Παρασκευή μέχρι την Κυριακή το βράδυ.

Ας σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα θεωρείτο οτι η αποφράδα ημέρα των καρδιακών προσβολών ήταν η "Τσαγκαροδευτέρα".

Την ιατρική έρευνα διηύθυνε ο καθηγητής Ζαν Φεριέρ, του Πανεπιστημίου της Τουλούζης, τα αποτελέσματά της δε, δημοσιεύονται στη βρετανικη επιθεώρηση "Καρδιά".

Μάλιστα απο τα 45 μέχρι και τα 54, η αντρική καρδιά είναι άκρως ευάλωτη σε μία "αγχώδη" Κυριακή, αναφέρεται εν κατακλείδι στη μελέτη.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.