Το Σαββατοκύριακο βλάπτει σοβαρά την…καρδιά

Η ευχή ” Καλό Σαββατοκύριακο” που ανταλλάσσουν συνήθως το μεσημέρι της Παρασκευής οι εργαζόμενοι, αποκτά ιδιαίτερο νόημα έρευνας για τους άντρες απο 25 μέχρι και 45 ετών, μετά από τα αποτελέσματα έρευνας που δείχνει ότι δεν υπάρχει για την καρδιά τους “χειρότερη” χρονική περίοδος από το Σαββατοκύριακο. Τα στοιχεία αυτά αναφέρονται σε επιστημονική ανακοίνωση Γάλλων γιατρών στο Λονδίνο και αφορούν δεκαετή έρευνα.

Αν και καταλήγουν σε αυτήν την “ετυμηγορία”, στη βάση στατιστικών δεδομένων για τη χρονική περίοδο ’87-’97, οι Γάλλοι γιατροί δεν είναι ακόμα σε θέση να αποκαλύψουν γιατί ακριβώς το Σαββατοκύριακο “βλάπτει σοβαρά την καρδιά”.

Απλώς εικάζουν οτι η σύγχρονη “αγχωτική” συμπεριφορά του Σαββατοκύριακου, “να τα προλάβω όλα”, συντελεί τα μέγιστα στο αυξημένο ποσοστό καρδιακών προσβολών απο την Παρασκευή μέχρι την Κυριακή το βράδυ.

Ας σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα θεωρείτο οτι η αποφράδα ημέρα των καρδιακών προσβολών ήταν η “Τσαγκαροδευτέρα”.

Την ιατρική έρευνα διηύθυνε ο καθηγητής Ζαν Φεριέρ, του Πανεπιστημίου της Τουλούζης, τα αποτελέσματά της δε, δημοσιεύονται στη βρετανικη επιθεώρηση “Καρδιά”.

Μάλιστα απο τα 45 μέχρι και τα 54, η αντρική καρδιά είναι άκρως ευάλωτη σε μία “αγχώδη” Κυριακή, αναφέρεται εν κατακλείδι στη μελέτη.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση