τενοντιτιδα στον αγκωνα | φουσκωμα στο στηθος | κοκκιωμα πνευμονα θεραπεια | φλεγμονη ουλων αντιβιωση

Το κάπνισμα στο χώρο εργασίας βλάπτει σοβαρά την υγείαΟσοι μη καπνιστές εργάζονται σε χώρους όπου υπάρχουν και καπνιστές, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να έχουν μειωμένη αναπνευστική ικανότητα, σύμφωνα με έρευνα που έγινε στη Σκοτία και δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό Occupational and Environmental Medicine.

Στην έρευνα συμμετείχαν 300 εργαζόμενοι, άνδρες και γυναίκες, οι οποίοι αφού κλήθηκαν να απαντήσουν σε ερωτηματολόγια σχετικά με το περιβάλλον εργασίας τους, στη συνέχεια υποβλήθηκαν σε τεστ μέτρησης της ικανότητας των πνευμόνων τους να εισπνέουν και να εκπνέουν αέρα.

Αφού συνυπολογίσθηκε ο ηλικιακός παράγοντας, διαπιστώθηκε ότι όσοι εργαζόντουσαν σε χώρους όπου υπήρχε καπνός τσιγάρων, είχαν 3 φορές περισσότερες πιθανότητες να έχουν μειωμένη αναπνευστική ικανότητα. Η μείωση αυτή μπορούσε να ήταν έως και 10% όταν τα επίπεδα καπνού στον περιβάλλοντα χώρο ήταν ιδιαίτερα υψηλά.

Η έρευνα αυτή ενισχύει τα επιχειρήματα των οργανώσεων εκείνων που υποστηρίζουν ότι πρέπει να θεσπισθούν αυστηρότεροι κανονισμοί για το κάπνισμα στους χώρους εργασίας, καθώς δίνει συγκεκριμένα στοιχεία για τις επιπτώσεις του παθητικού καπνίσματος.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.