σιροπι για εντονο βηχα | οξεια κερατιτιδα | το στομαχι μπαίνει στο θώρακα | ψωριασικη αρθριτιδα

Η πολλή σκέψη...βλάπτει το μυαλόΗ πολλή σκέψη μπορεί να εξαντλήσει το μυαλό λόγω της έλλειψης της γλυκόζης από συγκεκριμένα σημεία του εγκεφάλου, σύμφωνα με έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Ιλλινόις στις ΗΠΑ, που δημοσιεύεται στο τελευταίο τεύχος του επιστημονικού περιοδικού Neurobiology of Learning and Memory.

Η έρευνα αυτή, στην οποία χρησιμοποιήθηκαν ποντίκια, έδειξε ότι σε συγκεκριμένα κύτταρα του εγκεφάλου, που συνδέονται με τη συγκέντρωση και τον προσανατολισμό, τα αποθέματα γλυκόζης μειώθηκαν κατά 30% μετά από άσκηση που περιλάμβανε τη διαδρομή σε ένα λαβύρινθο.

Μάλιστα τα αποθέματα γλυκόζης των εγκεφαλικών κυττάρων, στα ποντίκια μεγάλης ηλικίας μειώθηκαν κατά 48% και η επάνοδος στα φυσιολογικά επίπεδα πήρε περίπου 30 λεπτά.

Η απόδοση των ποντικιών αυτών ήταν πολύ καλύτερη, όταν σε αυτά χορηγήθηκαν ενέσιμες ποσότητες γλυκόζης.

Ανάλογη δράση έχει η γλυκόζη και στα υπόλοιπα θηλαστικά αλλά και στον άνθρωπο, σύμφωνα με τους ερευνητές, οπότε τα αποτελέσματα αυτά θα μπορούσαν να βοηθήσουν στο σχεδιασμό των γευμάτων μαθητών, όπου οι ώρες των γευμάτων θα μπορούσαν να βελτιώσουν την απόδοση αλλά και τη μαθησιακή τους ικανότητα.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2019 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.