παραμορφωση οστων θωρακα | παραπλας | ηπατιτιδα β αυστραλιανο | περικαρδιτιδα | οργανα σωματος | σιμια στου ομου

Το να είσαι άνδρας βλάπτει σοβαρά την υγείαΤο να είσαι άνδρας αποτελεί τον κυριότερο παράγοντα κινδύνου για πρόωρο θάνατο, καθώς σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε 20 χώρες, η πιθανότητα πρόωρου θανάτου μέχρι την ηλικία των 50 ετών, είναι διπλάσια στους άνδρες από ότι στις γυναίκες.

Το φαινόμενο αυτό είναι ιδιαίτερα έντονο στην ηλικία των 20 έως και 24 ετών, όταν η επιθυμία των νεαρών αντρών για έντονες συγκινήσεις και επικίνδυνες καταστάσεις είναι πολύ πιο έντονη σε σχέση με τις συνομήλικες τους και τους οδηγεί πολλές φορές σε παράτολμες ενέργειες.

Οπως χαρακτηριστικά τονίζει ο επικεφαλής της έρευνας Δρ. Randolph Nesse, από το πανεπιστήμιο του Michigan, στις ΗΠΑ, αν μπορέσει κάποιος να εξισώσει τα ποσοστά της ανδρικής θνησιμότητας με αυτά της γυναικείας θα έχει κάνει μεγαλύτερο καλό απ' ότι αν βρεί τη θεραπεία του καρκίνου.

Η σημασία για την δημόσια υγεία αυτής της παρατήρησης φαίνεται από το ότι αν τα ποσοστά πρόωρης θνησιμότητας στα δύο φύλα ήταν ίδια, τότε στις ΗΠΑ, δεν θα είχαν χάσει τη ζωή τους 370.000 άνδρες.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.