Μηνισκος | βλεννες στα κοπρανα | συναχι θεραπεια | εκκολπώματα εντερου

Η παχυσαρκία αυξάνει τον κίνδυνο για καρκίνο του παγκρέατοςΤα υπέρβαρα και κυρίως τα παχύσαρκα άτομα έχουν αυξημένο κίνδυνο ανάπυξης καρκίνου του παγκρέατος, σύμφωνα με μελέτη Αμερικανών επιστημόνων από τη σχολή Δημόσιας Υγείας του πανεπιστημίου του Χάρβαρντ, που δημοσιεύεται στο τελευταίο τεύχος του περιοδικού Journal of the American Medical Association.

Προηγούμενες έρευνες είχαν συσχετίσει τον αυξημένο κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου του παγκρέατος με το σακχαρώδη διαβήτη και τα αυξημένα επίπεδα γλυκόζης, καταστάσεις στις οποίες μπορεί να οδηγήσει η παχυσαρκία και η έλλειψη σωματικής άσκησης.

Στην τελευταία αυτή μελέτη συμμετείχαν 46.648 άνδρες ηλικίας 40 έως 75 ετών και 117.041 γυναίκες ηλικίας 30 έως 55 ετών, όλοι χωρίς να έχουν παρουσιάσει καρκίνο.

Ολοι οι συμμετέχοντες συμπλήρωσαν στοιχεία που αφορούσαν το σωματικό τους βάρος, το ύψος τους και το επίπεδο της φυσικής δραστηριότητας.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι τα άτομα με δείκτη μάζας σώματος τουλάχιστον 30, είχαν αυξημένο κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου του παγκρέατος σε σχέση με τα άτομα με δείκτη μάζας σώματος μικρότερο του 23. Το ύψος επίσης συσχετίστηκε θετικά με τον κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου του παγκρέατος ενώ η σωματική άσκηση φαίνεται να ασκεί προστατευική δράση μειώνοντας τον κίνδυνο αυτό.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.