εντερο παθησεις | συμπτωματα πνευμονιας | πονος στο παγκρεας | εξογκομενος θωρακας | επικονδυλιτιδα ασκησεις

Επιδημία χολέρας στο ΤσαντΣαράντα εννέα άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους μέχρι στιγμής απο επιδημία χολέρας που μαστίζει το Τσαντ. Οπως ανακοινώθηκε απο αξιωματούχους αρμόδιους σε θέματα δημόσιας υγείας, συμπτώματα της ασθένειας έχουν παρουσιάσει σε διάστημα μικρότερο του μήνα περί τα 1.700 άτομα.

Περισσότερο δοκιμάζονται οι περιοχές στα δυτικά της κεντροαφρικανικής χώρας, κοντά στην πρωτεύουσα Τζαμένα, γύρω απο την Λίμνη Τσαντ και στα νοτιοδυτικά.

Η χολέρα οφείλεται σε λοίμωξη από το μικρόβιο Vibrio cholerae (Δονάκιο της χολέρας), και δύο ημέρες μετά τη μόλυνση παρουσιάζεται υδαρής διάρροια χωρίς πόνο και έμετοι. Τυπικά δεν υπάρχει πυρετός. Επικίνδυνη επιπλοκή της νόσου είναι η σοβαρή αφυδάτωση, διότι οι κενώσεις είναι πολυ συχνές και μπορεί να απειληθεί η ζωή του ασθενούς εάν δεν αντιμετωπιστεί έγκαιρα.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.