πνευμονια χωρις ακρ οαστικα | καυσαλγια | περιτονίτιδα σε γάτες | διαπιστωση εγκυμοσυνης

Επιδημία γρίπης στην ΙταλίαΕξακόσιες χιλιάδες Ιταλοί έχουν ήδη προσβληθεί από γρίπη και βρίσκονται στο κρεβάτι, με αποτέλεσμα να παίρνει την μορφή επιδημίας, η οποία σύμφωνα με τον καθηγητή Ιολογίας του Πανεπιστημίου του Μιλάνου κ. Φαμπρίτσιο Πρελιασκόνε βρίσκεται υπό εξέλιξη και θα φθάσει τα ανώτατα όρια τέλη του μήνα. Υπολογίζεται ότι περίπου 3.000.000 Ιταλοί θα πληγούν από την γρίπη.

Σύμφωνα με το "Παρατηρητήριο γρίπης" που λειτουργεί στο Μιλάνο και φέτος θα κυριαρχήσει η "κινέζικη" και η "ωκεάνια" που πήρε το όνομα αυτό επειδή προέρχεται από τη Ν. Καληδονία.

Οι δύο ιοί όμως είναι σχεδόν όμοιοι και προκαλούν τα ίδια συμπτώματα: υψηλό πυρετό, πόνους στα άκρα, κόπωση και βήχα. Το μόνο ευχάριστο, όπως υποστηρίζουν οι ειδικοί, είναι ότι φέτος δεν είναι ιδιαίτερα έντονη και αντιμετωπίζεται μέσα σε μια εβδομάδα.

Πρέπει να επισημάνουμε ότι η Διεύθυνση Δημόσιας Υγιεινής του Υπουργείου Υγείας και Πρόνοιας έχει έγκαιρα ενημερώσει τους αρμόδιους φορείς από το Σεπτέμβριο για τους υποορότυπους του ιού σύμφωνα με την πρόταση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας ο οποίος έχει προτείνει για τη περίοδο 2001-2002 τους εξής:

*Α/Moscow/10/99(H3 N2) προσομοιάζον στέλεχος.
*A/NEW CALEDONIA/20/99 (H1 N1) προσομοιάζον στέλεχος.
*B/Sichuan/379/99 προσομοιάζον στέλεχος.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγιεινής ο αποτελεσματικότερος τρόπος πρόληψης είναι ο εμβολιασμός με το αντιγριπικό εμβόλιο, το οποίο όταν εφαρμοσθεί σωστά και έγκαιρα (Οκτώβριο-Νοέμβριο κάθε έτους), προφυλάσσει από τη μετάδοσή της, ιδιαίτερα τα άτομα που ανήκουν στις καλούμενες ομάδες υψηλού κινδύνου που είναι τα εξής:

1. Τα άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών.
2. Οι πάσχοντες από χρόνια νοσήματα του αναπνευστικού και του καρδιοαγγειακού συστήματος.
3. Οι πάσχοντες από μεταβολικά νοσήματα, συμπεριλαμβανομένου και του σακχαρώδη διαβήτη, από νεφρική ανεπάρκεια και από αιμοσφαιρινοπάθειες.
4. Οι ανοσοκατασταλμένοι ασθενείς συμπεριλαμβανομένων και των πασχόντων από το Σύνδρομο Επίκτητης Ανοσολογικής Ανεπάρκειας.
5. Κατ΄ επέκταση, ανήκουν σε ομάδα υψηλού κινδύνου και όσοι έρχονται σε συχνή/καθημερινή επαφή με τις προαναφερθείσες κατηγορίες ατόμων, πχ οι συγγενείς τους καθώς και όσοι προσφέρουν συνεχώς ή περιστασιακά υπηρεσίες σ΄ αυτά τα άτομα και ειδικότερα οι επαγγελματίες υγείας. Στρατός, Οργανισμοί κοινής Ωφέλειας, Σώματα Ασφαλείας κα, με το δεδομένο ότι ενδεχόμενη προσβολή μεγάλου αριθμού υπαλλήλων θα διατάρασσε σοβαρά τη λειτουργία αυτών των υπηρεσιών.

Τέλος θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στα άτομα των ομάδων υψηλού κινδύνου, που διαμένουν σε συνθήκες ομαδικής διαβίωσης.

Το αντιγριπικό εμβόλιο πρέπει να χορηγείται έγκαιρα και πριν την έναρξη της συνήθους περιόδου εμφάνισης της έξαρσης των κρουσμάτων, δεδομένου ότι απαιτούνται περίπου 4 εβδομάδες για την επίτευξη ανοσολογικής απάντησης.

Κάθε επιδημική έξαρση της γρίπης εισβάλει ταχύτατα ώστε να είναι δύσκολος ο προσδιορισμός τους χρόνου αλλά και του τόπου επίπτωσής της με συνέπεια, συχνά την αποδιοργάνωση της επαγγελματικής αλλά και κοινωνικής ζωής, την υπέρμετρη αύξηση της κατανάλωσης φαρμάκων και όχι σπάνια, της θνητότητας.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.