πνευμονια | συμπτωματα πνευμονιας | υπερωσμωτικό | πόνος στον ομφαλό | πολυποδας πνευμονα | εμφυσημα

Αποσύρεται και από την Κύπρο, το φάρμακο για τη χοληστερόληΑποσύρεται και από την Κύπρο, το φάρμακο Lipobay, το οποίο συνδέθηκε με 31 θανάτους στο εξωτερικό. Το φάρμακο, το οποίο περιέχει τη δραστική ουσία cerivastatin υπάγεται στη φαρμακολογική κατηγορία των στατινών και έχει εγκριθεί για τη θεραπεία της πρωτοπαθούς υπερχοληστερολαιμίας.

Στις περιπτώσεις των θανάτων, λαμβάνονταν από τους ασθενείς ταυτόχρονα με ένα άλλο φάρμακο, το Τζεμφιπροζίλ. Στην Κύπρο, ύστερα από οδηγία των Φαρμακευτικών Υπηρεσιών του υπουργείου Υγείας το Lipobay άρχισε να αποσύρεται από όλα τα ράφια των φαρμακείων, ιδιωτικών και κρατικών. Την οδηγία ακολούθησε απόφαση της ίδιας της παρασκευάστριας εταιρίας.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2019 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.