πρωτες βοηθειες σε διαστρεμμα καρπου | αεροβιο τρεξιμο | δωδεκαδάκτυλος | υπεζωκοτικη συλλογη συμπτωματα

Προλακτίνη και θηλασμός


Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης έχουμε μια συνεχή αύξηση των επιπέδων της προλακτίνης στον ορό. Η προλακτίνη με τα οιστρογόνα και την προγεστερόνη συντελούν στο σχηματισμό γάλακτος από τα αδενικά λόβια του μαστού. Τα οιστρογόνα ανταγωνίζονται την προλακτίνη και δεν επιτρέπουν την έκκριση γάλακτος. Όταν επέρχεται ο τοκετός, τα οιστρογόνα πέφτουν απότομα, με αποτέλεσμα την εμφάνιση γαλακτόρροιας για την οποία η προλακτίνη είναι απαραίτητη. Ο θηλασμός αυτός καθ’ αυτός αποτελεί το ισχυρότερο ερέθισμα για την διατήρηση της προλακτίνης σε υψηλά επίπεδα. Όσο η γυναίκα θηλάζει, τόσο η προλακτίνη διατηρείται υψηλή και η μητέρα παράγει γάλα.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.