οπτικη οξυτητα | οταν το σωμα. γεμιζει υγρο | δευτερη ιατρικη γνωμη | εκκολπώματα | μινισκος | περονιαιο νευρο

WHO: πολύτιμος ο μητρικός θηλασμόςΠηγή: Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας

Μόνο 37 χώρες, (ποσοστό περί το 20%) έχουν θεσπίσει νόμους που τηρούν όλες τις συστάσεις του Διεθνούς Κώδικα Εμπορίας Υποκατάστατων Μητρικού Γάλακτος, σύμφωνα με μια νέα έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), που δημοσιεύθηκε κατά τη διάρκεια της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού. Εορτάζεται σε περισσότερες από 170 χώρες την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου.

Ο θηλασμός είναι η καλύτερη πηγή διατροφής για τα βρέφη και τα μικρά παιδιά και ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για την εξασφάλιση της υγείας των παιδιών. Οι άνθρωποι που είχαν θηλάσει ως βρέφη είναι λιγότερο πιθανό να είναι υπέρβαρα ή παχύσαρκα άτομα αργότερα στη ζωή τους. Είναι λιγότερο επιρρεπείς στο διαβήτη και έχουν καλύτερες επιδόσεις στα τεστ νοημοσύνης. Ωστόσο, υπολογίζεται ότι μόνο το 38% των βρεφών παγκοσμίως θηλάζουν αποκλειστικά για έξι μήνες.

«Σχεδόν όλες οι μητέρες είναι φυσικά σε θέση να θηλάσουν και θα το πράξουν αν έχουν ενημέρωση και υποστήριξη,» δήλωσε ο Δρ Carmen Casanovas, εκ μέρους του ΠΟΥ. «Όμως, σε πολλές περιπτώσεις, οι γυναίκες αποθαρρύνονται και πιστεύουν ότι θα δώσουν στα παιδιά τους ένα καλύτερο ξεκίνημα στη ζωή με τα υποκατάστατα μητρικού γάλακτος».

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.