Λοιμωξη αναπνευστικου | συμπτωματα ανεβασμενης χοληστερινης | δεματιο καρδιας | υπεζωκοτική συλλογή

Μητρικός θηλασμός, το πρώτο ανθρώπινο δικαίωμα

Ο μητρικός θηλασμός αποτελεί την πιο αποτελεσματική προληπτική παρέμβαση δημόσιας υγείας για τη μείωση της βρεφικής νοσηρότητας και θνησιμότητας.


Πηγή: Οικολόγοι Πράσινοι

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού, 1-7 Νοεμβρίου, το Πανελλήνιο Δίκτυο Εθελοντικών Ομάδων Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας διοργανώνει την Κυριακή 3 Νοεμβρίου σε 39 πόλεις της Ελλάδας τον 4ο Πανελλαδικό Ταυτόχρονο Δημόσιο Θηλασμό με θέμα: Υποστηρίζουμε τον θηλασμό: «Υποστηρίζουμε τις μητέρες».

Αυτό τονίζουν σε ανακοίνωσή τους οι Οικολόγοι Πράσινοι και συνεχίζουν:

Οι Οικολόγοι Πράσινοι θα είμαστε παρόντες και σε αυτή τη διοργάνωση, υποστηρίζοντας με συνέπεια το πρώτο ανθρώπινο δικαίωμα:

Το μητρικό θηλασμό.

Λέμε ΝΑΙ στο μητρικό γάλα γιατί:

  • ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα του μωρού και θωρακίζει την υγεία του μακροπρόθεσμά
  • συμβάλλει θετικά στην ψυχική ανάπτυξη και ισορροπία του μωρού και την ωρίμανση του νευρικού και μυϊκού του συστήματος
  • είναι δωρεάν και διαρκώς διαθέσιμο
  • είναι εύπεπτο
  • είναι πάντα αποστειρωμένο, ακόμα και όταν η μητέρα ζει σε κακές συνθήκες υγιεινής
  • ωφελεί και τις μητέρες θωρακίζοντας τες απέναντι στον καρκίνο του μαστού, ενώ ενισχύει παράλληλα τη συμβιωτική σχέση με το μωρό
  • αντίθετα από το υποκατάστατο μητρικού γάλακτος, που η παραγωγή και διανομή του συνδέεται μεταξύ άλλων με την αύξηση των αέριων ρύπων που συντελούν στο φαινόμενο του θερμοκηπίου, το μητρικό γάλα δεν παράγει οικολογικό αποτύπωμα

Λέμε ΟΧΙ στα ιδιωτικά συμφέροντα που προωθούν το υποκατάστατο μητρικού γάλακτος παραβιάζοντας, σε πολλές περιπτώσεις, τον Διεθνή Κώδικα Εμπορίας Υποκατάστατων Μητρικού Γάλακτος. Λέμε ΟΧΙ στα ταμπού και τις σεξιστικές αντιλήψεις που αποθαρρύνουν το θηλασμό στους δημόσιους χώρους.

Η Ελλάδα δεν πρέπει να παραμείνει ουραγός στο δημόσιο θηλασμό. Για το λόγο αυτό η Πολιτεία οφείλει να αναδείξει τα οφέλη του θηλασμού διεξάγοντας καμπάνιες προώθησης του θηλασμού, δημιουργώντας δομές στήριξης των μητέρων που θηλάζουν και τηρώντας παράλληλα τις δεσμεύσεις του Διεθνούς Κώδικα Εμπορίας Υποκατάστατων Μητρικού Γάλακτος. Ο μητρικός θηλασμός αποτελεί την πιο αποτελεσματική προληπτική παρέμβαση δημόσιας υγείας για τη μείωση της βρεφικής νοσηρότητας και θνησιμότητας. Στην Ελλάδα που πλήττεται από την οικονομική κρίση και η αγορά υποκατάστατου μητρικού γάλακτος είναι για πολλά νοικοκυριά απαγορευτική, η επιλογή του μητρικού γάλακτος αποτελεί την φυσική -άρα- την καλύτερη, την ασφαλέστερη, την οικονομικά προσφορότερη, αλλά τελικά και την πιο όμορφη προσφορά των γονιών προς το παιδί τους.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.