εξεταση tke | νοσοι καρδιας | ηθμοειδης κυψελες | ροζαριο γιογκα | θερμιδες ακτινιδιο | παθηση δοντιων

Μέτρα για τον έλεγχο των λοιμωδών νοσημάτωνΕγκύκλιο με αντικείμενο την ετοιμότητα σε θέματα Δημόσιας Υγείας και κυρίως σε ό,τι αφορά στον έλεγχο μεταδοτικών λοιμωδών νοσημάτων, απέστειλε προς όλους τους αρμόδιους φορείς ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας - Πρόνοιας κ. Χ. Σοφιανός. Σύμφωνα με την εγκύκλιο επιβάλλεται προσοχή σε θέματα όπως:

-Παρακολούθηση ποιότητας του πόσιμου ύδατος με ελέγχους για την προστασία της Δημόσιας Υγείας.

- Έγκαιρη παρέμβαση και έλεγχος τυχόν συσσώρευσης κρουσμάτων τροφιμογενών και λοιπών μεταδοτικών νοσημάτων.

- Επαγρύπνηση των διευθύνσεων Υγείας των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων που αποτελούν την πρώτη γραμμή επιδημιολογικής επιτήρησης, οι οποίες συνεργαζόμενες με τις λοιπές υποδομές υγείας (νοσοκομεία, κέντρα υγείας, κλπ) πρέπει να συλλέγουν και να μεταφέρουν έγκαιρα τα επιδημιολογικά δεδομένα στις κεντρικές υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας - Πρόνοιας.

Σε ετοιμότητα βρίσκονται το Κεντρικό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας, το Κέντρο Αναφοράς Λεγιονέλλωσης Βορείου Ελλάδος, τα εργαστήρια της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας και το Εργαστήριο Υγιεινής Τροφίμων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου για να εξασφαλίσουν τη δυνατότητα αντιμετώπισης εκτάκτων προβλημάτων.

Τα νοσοκομεία του ΕΣΥ οφείλουν άμεσα να δηλώνουν στις διευθύνσεις Υγείας των Νομαρχιών κρούσματα μεταδοτικών ασθενειών που έχουν διαπιστωθεί.

Τέλος, σε επιφυλακή βρίσκεται και το Τμήμα Επιδημιολογικής Επιτήρησης και Παρέμβασης του Κέντρου Ελέγχου Ειδικών Λοιμώξεων, για τη συλλογή, επεξεργασία και αξιολόγηση όλων των πληροφοριών.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.