οστεοαρθρίτιδα ισχίου | καταγμα εξω σφυρου φυσικοθεραπεια | πολφιτιδα αντιμετωπιση | παχυ εντερο | ηωσινοφιλια

Πρώιμη ήβη


Σύντομη περιγραφή - ορισμός

Μπορεί να αποτελεί φυσιολογική εκδήλωση που αφορά οικογενειακό χαρακτηριστικό. Ως πρώιμη ήβη ορίζεται η εμφάνιση της ορμονικής έκρηξης των γονάδων που σηματοδοτεί την έναρξη της εφηβείας νωρίτερα από την αναμενόμενη ηλικία. Θα πρέπει να γίνει διαχωρισμός από την πρώιμη ανάπτυξη των μαστών (θηλαρχή) ή την πρόωρη ανάπτυξη της τριχοφυίας στο εφήβαιο και στις μασχάλες (αδρεναρχή).

ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑ

Τα ενδοκρινικά αίτια είναι :
- Σε υποθαλαμικές βλάβες, εγκεφαλίτιδα, όγκους του κωναρίου
- Σε κορίτσια που πάσχουν από ινώδη δυσπλασία των οστών και μελαγχροματικές κηλίδες (σύνδρομο Albright)
- Σε νεανικό υποθυρεοειδισμό με διόγκωση της υπόφυσης και γαλακτόρροια
- Η υπερπλασία του φλοιού των επινεφριδίων, καθώς και οι όγκοι των επινεφριδίων ή των γονάδων προκαλούν ψευδοπρώιμη ήβη με αρρενοποίηση ή θηλεοποίηση.

ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΗΒΗΣ

Η καθυστέρηση της ήβης μπορεί να αποτελεί απλή οικογενή εκδήλωση και να μην ενδεικτική οργανικού προβλήματος. Εάν αυτό δεν συμβαίνει, θα πρέπει να σημειωθεί ότι οποιαδήποτε γενετική ή γοναδική βλάβη μπορεί να εκδηλωθεί σαν καθυστέρηση της ήβης. Στα εδάφια που αφορούν στις παθήσεις των όρχεων και των ωοθηκών, αναπτύσσεται το θέμα με μεγαλύτερη λεπτομέρεια.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2019 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.