βρεθηκαν ακροαστικα σε εξεταση | πολυποδας δωδεκαδακτύλου | νεφρωσικο από κυτταρομεγαλοιο | τρυπα στα ουλα

Καρκίνος του Μαστού: Η πρώιμη διάγνωση είναι θέμα ζωήςΣτην χώρα μας η έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού δεν είναι αρκετά διαδεδομένη, καθώς σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη μόνο στο 5% των περιστατικών, η ύπαρξη του καρκίνου διαπιστώθηκε μέσω της screening (συγκριτικής) μαστογραφίας.

Οπως τόνισε σε συνέντευξη τύπου ο Διευθυντής του Κέντρου Μαστού του ΙΑΣΩ, κ. Α. Καραμόπουλλος, στις 100 γυναίκες που πεθαίνουν κάθε χρόνο από καρκίνο του μαστού, 90 τουλάχιστον θα μπορούσαν να έχουν σωθεί.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο καρκίνος του μαστού όταν διαγνωσθεί πρώιμα είναι από τους πιο καλοήθεις όγκους, καθώς ένας όγκος μικρότερος από ένα εκατοστό με αρνητικούς λεμφαδένες έχει 98% πιθανότητες να πάει καλά.

Το έργο του Κέντρου Μαστού του ΙΑΣΩ έχει ως πρωταρχικό έργο την πρώιμη διάγνωση, με απώτερο στόχο την εντόπιση του καρκίνου του μαστού πριν ακόμα γίνει δυνατή η ψηλάφηση του από τη γυναίκα ή τον γιατρό.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.