υπερπαραθυρεοειδισμός | νόσος crohn | παpενεpγειες ντεπον | ψευδοκυηση γυναικας | fungoral | φλεγμονη στο εντερο

Πρώιμη διάγνωση καρκίνου του μαστούΓιατροί στο Τέξας έχουν ξεκινήσει μία νέα μέθοδο εξέτασης των γυναικών για διάγνωση του καρκίνου του μαστού, σε ένα στάδιο πριν την ανίχνευση των όγκων με τη μαστογραφία ή την κλινική εξέταση. Μπορεί να περάσουν περίπου 8-10 χρόνια μέχρι τα υπάρχοντα καρκινικά κύτταρα να αναπτυχθούν τόσο ώστε να αποτελέσουν μία μάζα τόσο μεγάλη, ώστε να είναι ανιχνεύσιμη. Τα παραπάνω δήλωσε ο Δρ. David Euhus, ο οποίος και διεξάγει την νέα μέθοδο στο Πανεπιστήμιο του Texas Southwestern Medical Center, στο Ντάλας. Η μέθοδος αυτή βασίζεται στην έκπλυση των γλακτοφόρων πόρων της γυναίκας, προκειμένου να διερευνηθεί εάν τα κύτταρα, που βρίσκονται στα εσωτερικά τοιχώματά τους είναι προκαρκινικά. Η ακριβής διαδικασία την οποία ακολουθεί η μέθοδος αυτή είναι η εισαγωγή ενός λεπτού καθετήρα στους γαλακτοφόρους πόρους, μέσω μίας οπής της θηλής και η έκχυση αλατούχου διαλύματος για την έκπλυση των κυττάρων έξω από τον πόρο. Επειδή κατά τη διενέργεια της διαδικασίας αυτής δεν είναι εφικτή η εξέταση του συνολικού αριθμού των πόρων, δεδομένου ότι υπάρχουν περίπου 20-30, η εξέταση επικεντρώνεται μόνο σε εκείνους που παράγουν υγρό, καθώς υπάρχουν στοιχεία ότι οι πόροι εκείνοι, ενδέχεται να έχουν περισσότερα καρκινικά κύτταρα.

Μέχρι τώρα η τεχνική αυτή χρησιμοποιήθηκε σε 30 περίπου γυναίκες κλινικής του Τέξας. Οι γυναίκες αυτές ανήκαν στην ομάδα υψηλού κινδύνου για εμφάνιση καρκίνου του μαστού, εξαιτίας βεβαρημένου οικογενειακού ιστορικού τους. Στις περισσότερες περιπτώσεις εξέτασης αυτών των γυναικών, τα κύτταρα βρέθηκαν να είναι κανονικά, αλλά σε δύο γυναίκες ανιχνεύθηκαν προκαρκινικά κύτταρα, όπως δήλωσε ο Δρ. Euhus. Και συμπληρώνει λέγοντας ότι στις γυναίκες αυτές υπάρχει η δυνατότητα χορήγησης ταμοξιφαίνης, καθώς έχει προκύψει ότι η ουσία αυτή μειώνει την πιθανότητα ανάπτυξης καρκίνου του μαστού κατά ποσοστό 88%. Σύμφωνα με δηλώσεις της φαρμακευτικής εταιρίας Pro-Duct Health, the Menlo Park, που ανέπτυξε αυτή την τεχνική, η διαδικασία αυτή διατίθεται σε κλινικές, σε οκτώ διαφορετικές πολιτείες των ΗΠΑ,. Αρκετά κέντρα καρκίνου του μαστού στις ΗΠΑ διενεργούν αυτή τη μέθοδο της έκπλυσης των πόρων. Η εταιρία σημειώνει ότι η διαδικασία αυτή θα τύχει ευρύτερης διάδοσης, από τη στιγμή, που οι ιατροί θα λαμβάνουν την κατάλληλη εκπαίδευση. Ωστόσο η έκπληση των πόρων ως διαδικασία δεν μπορεί να υποκαταστήσει τη μαστογραφία, δηλώνει ο Euhus.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.