τι σημαινει αν κανεις εμετο με αιμα | περτσεμλιδης | σπιρομετρηση τιμες | ιωσεις αναπνευστικου | σκληροδερμια

Πρώιμη αναγνώριση για τη νόσο του ΑλτσχάιμερΝέα τεχνική αναγνώρισης των συμπτωμάτων της νόσου του Αλτσχάιμερ πριν ακόμα εμφανιστούν τα πρώτα συμπτώματα, ανέπτυξαν Βρετανοί επιστήμονες από το National Hospital, του Λονδίνου. Οσο πιο έγκαιρη είναι η διάγνωση και η χορήγηση φαρμάκων, για τη νόσο του Αλτσχάιμερ, τόσο καλύτερη επιβράδυνση στην εξέλιξη της νόσου επιτυγχάνεται.

Οι επιστήμονες κατάφεραν να εντοπίσουν προοδευτική εκφύλιση εγκεφαλικών κυττάρων σε συγκεκριμένα σημεία του εγκεφάλου ασθενών στα αρχικά στάδια της νόσου, χρησιμοποιώντας μία νέα τεχνική απεικόνισης που ονομάζεται voxel-compression mapping.

Στην έρευνα συμμετείχαν 4 ασθενείς, με οικογενειακό ιστορικό της νόσου που βρίσκονταν σε πρώιμο στάδιο εξέλιξης της νόσου. Οι ασθενείς υποβλήθηκαν σε μαγνητικές τομογραφίες εγκεφάλου για μία χρονική περίοδο οκτώ ετών.

Κατά την περίοδο της ιατρικής παρακολούθησης, κανένας δεν ανέπτυξε συμπτώματα της νόσου, αλλά και τα τέσσερα άτομα αργότερα παρουσίασαν τα συμπτώματα.

Και στις τέσσερις περιπτώσεις τα αποτελέσματα από τη μαγνητική τομογραφία έδειξαν απώλεια εγκεφαλικών κυττάρων σε συγκεκριμένα σημεία του εγκέφαλου.

Αυτό, σύμφωνα με τους ερευνητές, θα βοηθήσει στην ανίχνευση της εξέλιξης της νόσου, στην ανάπτυξη νέων θεραπευτικών σχημάτων και στη δυνατότητα ιατρικής παρέμβασης στο αρχικό στάδιο της νόσου, πριν από την απώλεια της νοητικής και γνωστικής λειτουργίας.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.