Παιδιά τα θύματα του εμπάργκο στο Ιράκ

Περισσότεροι από 9.000 άνθρωποι, στην πλειοψηφία τους παιδιά, έχασαν τη ζωή τους τον περασμένο μήνα στο Ιράκ από ασθένειες που δεν είναι δυνατό να αντιμετωπισθούν εξαιτίας του 11χρονου εμπάργκο του ΟΗΕ, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας στη Βαγδάτη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, πάνω από 6.000 παιδιά ηλικίας κάτω των πέντε ετών πέθαναν από ασθένειες που προκαλούν διάρροια και πνευμονοπάθειες και από άλλες ασθένειες οφειλόμενες στον υποσιτισμό, ενώ την ίδια περίοδο του 1989, ένα χρόνο πριν επιβληθεί το εμπάργκο, ο αριθμός των παιδιών που είχαν χάσει τη ζωή τους, ήταν περίπου 400.

Σύμφωνα με τηλεγράφημα του επίσημου ιρακινού πρακτορείου ειδήσεων ΙΝΑ που μετέδωσε την ανακοίνωση, πάνω από 3.000 ενήλικες πέθαναν εξάλλου τον Ιούνιο από καρδιοπάθειες, διαβήτη και καρκίνο, ενώ την ίδια περίοδο του 1989 ο αντίστοιχος αριθμός των θυμάτων των ασθενειών αυτών δεν ξεπερνούσε τους 430.

Η ίδια πηγή προσθέτει τέλος ότι σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία ο ακριβής αριθμός των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους από τον Αύγουστο του 1990 όταν τα Ηνωμένα Εθνη επέβαλαν το εμπάργκο κατά της Βαγδάτης μετά την ιρακινή εισβολή στο Κουβέιτ, ανέρχεται σε 1.508.016.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση