διαστολη τραχηλου 3 εκατοστα | εκτακτες συστολες | αποστημα στο ουλο χωρις πονο

Προειδοποίηση της Ε.Ε. σχετικά με τη νομοθεσία για το πόσιμο νερόΠροειδοποιητική επιστολή, απέστειλε προς την Ελλάδα και άλλα 9 κράτη μέλη της Ε.Ε. η Ευρωπαϊκή Επιτροπή γιατί δεν έχουν μεταφέρει πριν την παραπομπή της υπόθεσης στο Ευρωπαϊκο Δικαστήριο στην εθνική τους νομοθεσία την αναθεωρημένη οδηγία της Κοινότητας (98/83/ΕΚ) σχετικά με την ποιότητα του πόσιμου νερού που προορίζεται για ανθρώπινη κατανάλωση.

Η Οδηγία αυτή καθορίζει στα κράτη μέλη τις ποιοτικές προδιαγραφές που πρέπει να τηρούνται για το νερό που διατίθεται για ανθρώπινη κατανάλωση. Οι προδιαγραφές αυτές αφορούν διάφορες ουσίες, ιδιότητες και οργανισμούς (παραμέτρους) για τις οποίες έχουν καθορισθεί ανώτατες παραδεκτές συγκεντρώσεις.

Οι μικροβιολογικές παράμετροι, το αλουμίνιο, ο μόλυβδος, τα νιτρικά άλατα, τα νιτρώδη άλατα και τα ζιζανιοκτόνα είναι οι σημαντικότερες από τις 62 παραμέτρους για τις οποίες δεν επιτρέπεται υπέρβαση των ανώτατων παραδεκτών συγκεντρώσεων.

Υπενθυμίζεται ότι με την αιτιολογημένη γνώμη σε ένα κράτος μέλος, η Επιτροπή καθορίζει σαφώς και οριστικώς τους λόγους για τους οποίους θεωρεί ότι έχει σημειωθεί παράβαση της κοινοτικής νομοθεσίας και το καλεί να συμμορφωθεί εντός καθορισμένης περιόδου προς αυτή (κατά κανόνα δύο μήνες).

Εάν το κράτος μέλος δεν συμμορφωθεί με την αιτιολογημένη γνώμη, η Επιτροπή δύναται να αποφασίσει να παραπέμψει την υπόθεση στο Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.