γοργω και χαριν εχει | σπυρακια στα εσωτερικα χειλη | πρωτεινικη διαιτα | αχεπα απογευματινα ραντεβου

Συσχέτιση παχυσαρκίας με άσθμαΗ παχυσαρκία μπορεί να σχετίζεται με την εμφάνιση άσθματος, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας που δημοσιεύθηκε στο Archives of Internal Medicine, μετά την παρατήρηση ότι τα άτομα που πάσχουν από αυτή την ασθένεια είναι πολύ συχνά και υπέρβαρα ή παχύσαρκα. Οι ειδικοί εξέτασαν τον συνδετικό κρίκο μεταξύ του άσθματος και του δείκτη σωματικής μάζας (BMI body mass index), ο οποίος είναι ενας αντικειμενικός τρόπος να υπολογίσει κανείς αν είναι παχύσαρκος ή όχι, σε ασθενείς που ήταν υπό παρακολούθηση σε στρατιωτικό νοσοκομείο στις ΗΠΑ.

Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν ότι οι ασθενείς που διαγνώσθηκαν με άσθμα, ήταν 20% περισσότερο παχύσαρκοι, με δείκτη σωματικής μάζας 25-29.9.

Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν ακόμα πως, όταν οι ασθενείς ακολούθησαν θεραπεία για το άσθμα, τότε το 40% αυτών είχαν τάση παχυσαρκίας.

Οι επιστήμονες τονίζουν πως χρειάζονται περαιτέρω έρευνες για να καθοριστεί αν η παχυσαρκία προκαλεί άσθμα ή το αντίθετο. Συστήνουν επίσης, να μην αποθαρρύνονται όσοι έχουν άσθμα ή σε όσους προκαλείται βρογχοσπασμός από άσκηση, από την επιθυμία τους για γυμναστική. Αντίθετα, η άσκηση βοηθάει στην μείωση του βάρους, με προέκταση τη μείωση των συμπτωμάτων του άσθματος.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.