Συσχέτιση παχυσαρκίας με άσθμα

Η παχυσαρκία μπορεί να σχετίζεται με την εμφάνιση άσθματος, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας που δημοσιεύθηκε στο Archives of Internal Medicine, μετά την παρατήρηση ότι τα άτομα που πάσχουν από αυτή την ασθένεια είναι πολύ συχνά και υπέρβαρα ή παχύσαρκα. Οι ειδικοί εξέτασαν τον συνδετικό κρίκο μεταξύ του άσθματος και του δείκτη σωματικής μάζας (BMI body mass index), ο οποίος είναι ενας αντικειμενικός τρόπος να υπολογίσει κανείς αν είναι παχύσαρκος ή όχι, σε ασθενείς που ήταν υπό παρακολούθηση σε στρατιωτικό νοσοκομείο στις ΗΠΑ.

Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν ότι οι ασθενείς που διαγνώσθηκαν με άσθμα, ήταν 20% περισσότερο παχύσαρκοι, με δείκτη σωματικής μάζας 25-29.9.

Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν ακόμα πως, όταν οι ασθενείς ακολούθησαν θεραπεία για το άσθμα, τότε το 40% αυτών είχαν τάση παχυσαρκίας.

Οι επιστήμονες τονίζουν πως χρειάζονται περαιτέρω έρευνες για να καθοριστεί αν η παχυσαρκία προκαλεί άσθμα ή το αντίθετο. Συστήνουν επίσης, να μην αποθαρρύνονται όσοι έχουν άσθμα ή σε όσους προκαλείται βρογχοσπασμός από άσκηση, από την επιθυμία τους για γυμναστική. Αντίθετα, η άσκηση βοηθάει στην μείωση του βάρους, με προέκταση τη μείωση των συμπτωμάτων του άσθματος.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση