ταχυτητα καθιζησησ αυξημενη | red bull επιπτωσεις | kcal θερμιδες | επιπεφυκότα | αντιβιωση

Επανεξετάζεται φάρμακο κατά της παχυσαρκίας στην ΕυρώπηΟ Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΕΑ) ανακοίνωσε την περασμένη Πέμπτη ότι αρχίζει την επανεξέταση για τους κινδύνους και τα οφέλη της σιμπουτραμίνης, φαρμάκου που χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας και κυκλοφορεί στην Ευρώπη με την εμπορική ονομασία Reductil.

Το συγκεκριμένο σκεύασμα αποσύρθηκε προσωρινά από την Ιταλική αγορά, μετά την αναφορά δύο θανάτων που σημειώθηκαν από τη χρήση του.

Στις 7 Μαρτίου, ο Ιταλός υπουργός Υγείας κ. Girolamo Sirchia ανακοίνωσε ότι απαγορεύεται πλέον η πώληση φαρμάκων για την παχυσαρκία που περιέχουν την ουσία σιμπουτραμίνη, μετά από 50 αναφορές παρενεργειών, σε άτομα στα οποία είχαν χορηγηθεί φάρμακα με τη συγκεκριμένη δραστική ουσία.

Εκπρόσωποι της παρασκευάστριας εταιρίας Abbott, αναφέρουν ότι γνωρίζουν ότι έχουν σημειωθεί 34 θάνατοι, παγκοσμίως, ατόμων που λάμβαναν το φάρμακο, υποστηρίζουν όμως ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι η λήψη της σιμπουτραμίνης προκάλεσε το θανάτό τους, προσθέτοντας ότι εκατομμύρια ασθενείς έχουν λάβει το φάρμακο από το 1997, που πρωτοκυκλοφόρησε στις ΗΠΑ.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.