υπόθερμια | υπερπαραθυρεοειδισμός | ερπης ζωστηρας γυμναστική | μπυρα και στομαχι | ρευση

Τα οικιακά ζώα μειώνουν το άγχος στο χώρο της δουλειάςΤα οικιακά ζώα συμβάλλουν στην μείωση του στρες και στην αύξηση της παραγωγικότητας των εργαζομένων, όταν βρίσκονται στον εργασιακό χώρο, σύμφωνα με το συμπέρασμα ψυχολόγων από το πανεπιστήμιο του Κεντάκι.

Προηγούμενες έρευνες είχαν δείξει πως τα ζώα μπορούν να μειώσουν το άγχος και τα επίπεδα της αρτηριακής πίεσης στα παιδιά, στους ηλικιωμένους και στους αρρώστους.

Στην συγκεκριμένη έρευνα ζητήθηκε από τους 193 εργαζόμενους σε 31 επιχειρήσεις, όπου επιτρεπόταν η είσοδος μικρών ζώων (σκυλιών και γατιών κυρίως), να καταγράψουν τα συναισθήματα τους χρησιμοποιώντας μία κλίμακα μέτρησης από το 1 έως το 6.

Η ανταπόκριση τους ήταν πολύ θετική και οι περισσότεροι υποστήριξαν ότι η παρουσία των ζώων ευνοούσε την ποιότητα της δουλείας τους και τους αποφόρτιζε ψυχολογικά.

Οι όποιες αρνητικές αντιδράσεις προέρχονταν από άτομα που ενοχλούντο από τα γαβγίσματα, τις τρίχες πάνω στα έπιπλα, ή υπέφεραν από αλλεργίες, ενώ κάποιοι άλλοι ανησυχούσαν μήπως η ύπαρξη ζώων δυσαρεστούσε τους πελάτες.

Η έρευνα δημοσιεύθηκε στο Journal of Occupational Health Psychology.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2019 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.