αναπνοες γιογκα | αριστερα σωματος | το καλητερο φαρμακο για την δυσπνοια | ρινοσκοπηση πως απολυμενετε

Νέα μέθοδος πιθανόν να αντικαταστήσει τις ενέσεις ινσουλίνηςΚύτταρα χοίρων που παράγουν ινσουλίνη, τοποθετημένα σε ειδική κάψουλα, εμφύτευσαν πριν από εννιά μήνες σε έναν διαβητικό μπαμπουίνο ερευνητές του πανεπιστημίου Ντιούκ στη Βόρεια Καλιφόρνια, με αποτέλεσμα στο διάστημα αυτό το ζώο, να μην χρειάζεται ινσουλίνη για τη ρύθμιση του σακχάρου.

Οπως επισήμανε ο καθηγητής πειραματικής χειρουργικής και κυτταρικής βιολογίας Δρ Οπάρα, όταν κατορθώσουμε να έχουμε τα ίδια αποτελέσματα και στις κλινικές δοκιμές, τότε θα μπορούμε να πούμε ότι ήρθε το τέλος των καθημερινών ενέσεων ινσουλίνης.

Οι επιστήμονες κάλυψαν τα κύτταρα με ένα συνδυασμό υδατανθράκων, ο οποίος δημιουργεί μια προστατευτική σφαίρα. Αυτή η επικάλυψη επιτρέπει την έκκριση της ινσουλίνης, αλλά ταυτόχρονα εμποδίζει το ανοσοποιητικό σύστημα να καταστρέψει τα εμφυτευμένα κύτταρα, κάτι που περιορίζει την ανάγκη χορήγησης φαρμάκων κατά της απόρριψης των ξένων κυττάρων.

Ο Δρ. Οπάρα πιστεύει ότι τα εμφυτευμένα κύτταρα χοίρων θα μπορούσαν να είναι μια πιθανή θεραπεία για τα 135 εκατομμύρια διαβητικών που ζουν στον πλανήτη.

Τα κύτταρα μπορούν να εμφυτευτούν με μικροχειρουργική μέθοδο στην κοιλιακή χώρα των ασθενών. "Δεν είναι δυνατόν να γνωρίζουμε πόσοι διαβητικοί θα χρειάζονται αυτήν την θεραπεία, όμως τα αποτελέσματα από τα πειράματα στον μπαμπουίνο είναι πολύ ενθαρρυντικά", επισήμανε ο Δρ Οπάρα.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.