αρρυθμιες και αγχος | αχιλλειος τενοντας | μελασα φαρμακειο | αθηρωματικός δείκτης υπολογισμος

Νέα μέθοδος διάγνωσης επικίνδυνης καρδιοπάθειαςΜία νέα τεχνική αναγνώρισης ατόμων που πάσχουν από το σύνδρομο long QT, το οποίο είναι μία συγγενής νόσος, που χαρακτηρίζεται από επιμήκυνση του διαστήματος QT στο ηλεκτροκαρδιογράφημα, και προκαλεί συγκοπή και αιφνίδιο θάνατο, κατόρθωσαν να αναπτύξουν ερευνητές της Mayo Clinic.

Το σύνδρομο χαρακτηρίζεται από επιμήκυνση του διαστήματος QT στο ηλεκτροκαρδιογράφημα (ΗΚΓ). Το ΗΚΓ είναι μία εικόνα της ηλεκτρικής δραστηριότητας του καρδιακού μυός. Ενα μακρύτερο από το φυσιολογικό διάστημα QT, σημαίνει ότι υπάρχουν προβλήματα στην δραστηριότητα αυτή, τα οποία μπορεί να οδηγήσουν σε επικίνδυνες επιπλοκές.

Πολλές φορές όμως, σε άτομα που έπασχαν από αυτό το σύνδρομο, το ΗΚΓ φαινόταν φυσιολογικό, με αποτέλεσμα να μην διαγιγνώσκεται η πάθηση. Ετσι όταν το άτομο προέβαινε σε κάποιες δραστηριότητες, όπως η άσκηση, η πάθηση εκδηλωνόταν, με μοιραία πολλές φορές αποτελέσματα, όπως για παράδειγμα συμβαίνει σε μερικούς έφηβους αθλητές.

Το τεστ βασίζεται στη διαπίστωση ότι η εμφάνιση του συνδρόμου συνδέεται με έκκριση αδρεναλίνης. Με ενδοφλέβια χορήγηση συγκεκριμένων δόσεων της ορμόνης αυτής, ένας έμπειρος καρδιολόγος μπορεί να παρατηρήσει τις αλλαγές στο διάστημα QT και να διαγνώσει την ύπαρξη του τύπου –1 του συνδρόμου.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.