καταγμα μετακαρπιου | θηλυκα ντυσιματα | ακροατικα | αερια και βλενες λευκες στα κοπρανα

Νέα μέθοδος ακτινοθεραπείας με λιγότερα προβλήματαΜία νέα μέθοδος ακτινοθεραπείας, η οποία ονομάζεται IMRT (intensity modulated radiotherapy) και εφαρμόζεται μετά από εγχειρήσεις για καρκίνο του μαστού, πιθανόν να προκαλεί λιγότερα προβλήματα σε ζωτικά όργανα, όπως η καρδιά.

Η εφαρμογή της ακτινοθεραπείας, λόγω της απευθείας εκπομπής στο στήθος, εκτός από τα καρκινικά κύτταρα, μπορεί να προσβάλει και υγιείς ιστούς, όπως αυτούς της καρδιάς ή των αγγείων της.

Οι επιστήμονες από το Ινστιτούτο Ερευνας του Καρκίνου (Institute of Cancer Research), στο Σάρεϊ της Μ. Βρετανίας, πιστεύουν ότι η νέα μέθοδος βλάπτει λιγότερο τους υγιείς ιστούς, λόγω του ότι η εκπομπή ραδιενέργειας εντοπίζεται μόνο στην περιοχή του όγκου, με αποτέλεσμα να μειώνεται ο κίνδυνος προσβολής.

Είναι πολύ σημαντικό η θεραπεία μίας νόσου, να μην αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης άλλης ασθένειας, δήλωσε η Μπελίντα Λίντεν, επικεφαλής ιατρικής πληροφόρησης στο Βρετανικό Ιδρυμα για την Καρδιά (British Heart Foundation).

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.