οι μυς του ποδιου λαγο | Ακτινογραφία στομάχου σφαίρα | κερατιτιδα | οξεια χολοκυστιτιδα | βηχας σκυλου

Τα σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα αυξάνονται ανησυχητικάAνησυχητικό είναι το φαινόμενο της έξαρσης των σεξουαλικά μεταδιδόμενων νοσημάτων, σύμφωνα με έρευνα Αμερικανών επιστημόνων, η οποία καταλήγει στο συμπέρασμα ότι ένας στους πέντε έφηβους φέρει κάποιο μικρόβιο, χωρίς όμως συνήθως να έχει τα ανάλογα συμπτώματα.

Τα αποτελέσματα αυτά αποκαλύφθηκαν, όταν οι γιατροί έστειλαν, σε ένα δείγμα εφήβων, ηλικίας 15-19 ετών, τεστ για διάφορα είδη μολύνσεων, το οποίο μπορούσαν να κάνουν μόνοι τους στο σπίτι.

Τα αποτελέσματα, τα οποία δημοσιεύτηκαν στο επιστημονικό περιοδικό Journal Sexually Transmitted Diseases, προβλημάτισαν ιδιαίτερα τους επιστήμονες, αφού ο αριθμός των νεαρών κοριτσιών, που είχαν κάποια μόλυνση όπως χλαμύδια, βλεννόρροια ή τριχομονάδες, ήταν πολύ μεγαλύτερος από ό,τι περίμεναν.

Σχεδόν το 13% των γυναικών, που δεν είχαν κάνει ποτέ γυναικολογική εξέταση, παρουσίασε κάποιο σεξουαλικά μεταδιδόμενο νόσημα και επιπλέον το 53% των γυναικών, που δεν είχε κάνει ποτέ τις συγκεκριμένες εξετάσεις, βγήκε θετικό σε κάποιο από τα νοσήματα.

Το 10% των γυναικών βρέθηκε πως έχει τριχομονάδες, μία νόσος η οποία προκαλεί φλεγμονή και φαγούρα, το 8% χλαμύδια, τα οποία αν δε θεραπευτούν μπορούν να οδηγήσουν ακόμα και σε στειρότητα και το 2% βλεννόρροια.

Οι περισσότερες γυναίκες ανέφεραν πως θα προτιμούσαν να κάνουν το τεστ στο σπίτι τους, παρά να επισκέπτονται κάθε 6 μήνες το γυναικολόγο για να κάνουν τις ίδιες εξετάσεις.

Οι στατιστικές αναφέρουν ότι η επιδημία των σεξουαλικά μεταδιδόμενων νοσημάτων είναι αποτέλεσμα της πρόωρης έναρξης της σεξουαλικής ζωής των εφήβων.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2019 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.