πυρετος λεχωνας | οδοντοφυια βρεφη και πρηξιμο | yperplasia epinefridion k psixiatrikes ekdilwseis

Οι διαβητικοί αγνοούν τον κίνδυνο για καρδιαγγειακά νοσήματαΤο 68% των διαβητικών δε γνωρίζει ότι διατρέχει αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών νοσημάτων, την πρώτη αιτία θανάτου στα άτομα με διαβήτη, σύμφωνα με μία νέα μελέτη του Αμερικανικής Διαβητολογικής Εταιρίας που δημοσιεύθηκε στις 19 Φεβρουαρίου.

Οι άνθρωποι που πάσχουν από διαβήτη επιπλέον, δε γνωρίζουν τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο των επιπλοκών που προκαλεί ο διαβήτης.

Ο επικεφαλής της γραμματείας υγείας των ΗΠΑ, κ. Tommy G. Thompson, επισήμανε στην Αμερικανική Διαβητολογική Εταιρία και στο Αμερικανικό Κολέγιο Καρδιολογίας, την ανάγκη για ενημέρωση των ατόμων με διαβήτη, για τους κινδύνους που διατρέχουν.

Υπάρχουν περισσότεροι από 16 εκατομμύρια διαβητικοί στις ΗΠΑ, ενώ ο αριθμός αυτός αυξάνεται με ανησυχητικό ρυθμό. Το 65% των ατόμων με διαβήτη στις ΗΠΑ πεθαίνουν από έμφραγμα ή εγκεφαλικό επεισόδιο, ενώ οι περισσότεροι από αυτούς δε γνωρίζουν τη συσχέτιση διαβήτη και καρδιαγγειακών νοσημάτων.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας τα 3/4 των διαβητικών που συμμετείχαν δήλωσαν ότι έχουν κάποιο από τους παράγοντες κινδύνου για καρδιαγγειακά νοσήματα, όπως υπέρταση ή υψηλά επίπεδα χοληστερόλης, χωρίς όμως να τα συσχετίζουν με το διαβήτη.

Οι έρευνες έχουν δείξει ότι οι διαβητικοί μπορούν να ζήσουν πολύ περισσότερο και να βελτιώσουν την ποιότητα της ζωής τους, με σχετικά μικρές μειώσεις των επιπέδων της γλυκόζης, της αρτηριακής πίεσης και της χοληστερόλης.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.