διακοπη κυησης | μυς ποδιου | τραχειοβρογχιτιδα σε σκυλια | ετησιο check up πατρα τιμες

Κενά στην ενημέρωση των νέων για τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματαΣτην Ελλάδα υπάρχουν φοιτητές και φοιτήτριες Ιατρικής οι οποίοι πιστεύουν ότι το αντισυλληπτικό χάπι προφυλάσσει από το AIDS! Δεν πρόκειται για ανέκδοτο αλλά για στοιχεία έρευνας με τίτλο "Νέοι και Αντισύλληψη" που πραγματοποιήθηκε από φοιτητές του τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας υπό την επίβλεψη του καθηγητή γυναικολογίας κ. Ιωάννη Μεσσήνη σε ένα δείγμα 600 μαθητών λυκείου και φοιτητών στη Λάρισα. Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, που δημοσιεύονται στην εφημερίδα "Μακεδονία" και αναδημοσιεύονται στο Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, το 6,5% των φοιτητριών, το 2% των φοιτητών, το 10% των μαθητριών και το 7% των μαθητών πιστεύουν ότι το αντισυλληπτικό χάπι προφυλάσσει από το AIDS και τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα. Επίσης το 10% των φοιτητών, το 2% των φοιτητριών, το 12% των μαθητριών και το 2% των μαθητών πιστεύει ότι η διακοπτόμενη συνουσία προφυλάσσει από το AIDS και τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα. Βέβαια η πλειοψηφία έχει σωστή ενημέρωση και πιστεύει ότι το προφυλακτικό είναι αυτό που προφυλάσσει (95% των φοιτητριών, 98% των φοιτητών, 85% των μαθητριών και το 94% των μαθητών).

Τα σοβαρά κενά στην ενημέρωση των νέων γύρω από το σεξ και τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα οφείλονται στις πηγές της ενημέρωσής τους για τα θέματα αυτά. Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας το 50% των νέων ενημερώνονται από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, το 40% από φίλους. Το ποσοστό ενημέρωσης από το σχολείο είναι μικρό γι αυτό και οι υπεύθυνοι της έρευνας επισημαίνουν την ανάγκη της διδασκαλίας του μαθήματος της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης από ειδικούς επιστήμονες.

Οσον αφορά το θέμα της πρώτη σεξουαλικής επαφής το 82% των μαθητριών λυκείου είχαν την πρώτη εμπειρία σε ηλικία 16-18 ετών, το 8% σε ηλικία 12-15, το 8% σε ηλικία 19-21 ετών και 2% σε ηλικία πάνω από τα 24. Στους μαθητές λυκείου τα ποσοστά είναι 35% σε ηλικία 12-15 ετών και το 65% σε ηλικία 16-18. Ποσοστό 45% των μαθητριών λυκείου και 79% των μαθητών που μετείχαν στην έρευνα έχουν σεξουαλικές σχέσεις ενώ τα αντίστοιχα ποσοστά τους φοιτητές είναι 93% και για τις φοιτήτριες 80%.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.