πνευμόνια | ελκωδης κολιτιδα και καρκινος | ποσες φλεβες εχει το ανθρωπινο σωμα

Φοβούνται υπερβολικά τον πυρετό οι γονείςΑπό "πυρετοφοβία" διακατέχονται πολλοί γονείς στις Ηνωμένες Πολιτείες με αποτέλεσμα να χορηγούν καταχρηστικά αντιπυρετικά χάπια και σιρόπια, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία των παιδιών τους. Την προειδοποίηση αυτή κάνουν Αμερικανοί παιδίατροι με άρθρο τους που δημοσιεύεται στο επίσημο περιοδικό της αμερικανικής Παιδιατρικής Ακαδημίας την "Παιδιατρική" .

Ο κ. Μάικλ Κροκέτι, κύριος συντάκτης της μελέτης, γράφει ότι πρόθεση του άρθρου δεν είναι να πει απλώς: "αγνοείστε τον πυρετό, μη σας στεναχωρεί, δεν είναι σοβαρό πρόβλημα", αλλά να λύσει ορισμένες παρεξηγήσεις.

Ο πυρετός είναι μια χρήσιμη αντίδραση του οργανισμού, η οποία αποσκοπεί στη δημιουργία περιβάλλοντος που δεν εξυπηρετεί την ανάπτυξη των μικροβίων. Ακόμη, η μορφή του πυρετού πολλές φορές βοηθά στη διάγνωση της υποκείμενης νόσου. Συνεπώς, δεν είναι πάντα χρήσιμο να ρίχνουμε τον πυρετό.

Υπάρχουν, όντως, ορισμένες φορές που παιδιά διατρέχουν υψηλό κίνδυνο από τον πυρετό, όπως τα βρέφη που είναι μικρότερα των τριών μηνών, παιδιά με ασθενές ανοσοποιητικό σύστημα, παιδιά που υποβάλλονται σε αντικαρκινική θεραπεία.

Το συμπέρασμα της μελέτης είναι ότι ορισμένοι γονείς χορηγούν πολύ συχνά ή σε μεγάλες δόσεις αντιπυρετικά φάρμακα, όπως ακεταμινοφαίνη που η συχνή λήψη της ή σε μεγάλες δόσεις μπορεί να προκαλέσει βλάβη στο ήπαρ. Ακόμη, οι κομπρέσες, τις οποίες ο ίδιος δεν συνιστά, πρέπει να γίνονται με χλιαρό νερό και όχι κρύο, ενώ απαγορεύονται οι εντριβές με οινόπνευμα.

Η έρευνα βασίστηκε σε συνεντεύξεις που λήφθηκαν από 340 γονείς. Το 56% αυτών είπαν ότι ανησυχούν πολύ για τη ζημιά που ο πυρετός μπορεί να κάνει στο παιδί και το 52% διευκρίνισαν ότι θερμομετρούν το παιδί ανά ώρα, όταν αυτό είναι σε εμπύρετη κατάσταση. Το 73% δήλωσαν ότι κάνουν κομπρέσες στα παιδιά για να πέσει ο πυρετός και τα 2/3 αυτών τις έκαναν με λανθασμένο τρόπο δηλαδή με οινόπνευμα ή κρύο νερό.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2019 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.