εσωτερικες πληγες στη μυτη | υπεροφρυα τοξα και τεστοστερονη | χαπι αμβλωσης παρενεργειες

Γυναίκες και κάπνισμαΝέες γυναίκες που θέλουν να έχουν κομψή σιλουέτα, προσελκύονται από τις διαφημίσεις των καπνοβιομηχανιών που προσφέρουν "γυναικείες μάρκες τσιγάρων" σε χαμηλές τιμές και δωρεάν δείγματα, επισημαίνει η έκθεση της ΠΟΥ με τίτλο "Γυναίκες και η επιδημία του καπνού. Προκλήσεις για τον 21ο αιώνα".

Περίπου το 12% των γυναικών σε όλο τον κόσμο είναι καπνίστριες σε σχέση με το 48% των ανδρών. Η διαφορά, ωστόσο, μικραίνει. Η ΠΟΥ κατέγραψε υψηλά ποσοστά των νεαρής ηλικίας καπνιστριών σε χώρες όπως η Ιαπωνία, η Γερμανία και οι Ηνωμένες Πολιτείες

Οι γυναίκες υποφέρουν όλο και περισσότερο από ασθένειες που έχουν σχέση με το κάπνισμα, είτε γιατί οι ίδιες γίνονται φανατικές καπνίστριες είτε γιατί εκτίθενται στο παθητικό κάπνισμα. Αν οι χώρες δεν εφαρμόσουν αυστηρά μέτρα, σύντομα οι θάνατοι από ασθένειες που προκαλούνται από το κάπνισμα, θα αυξηθούν δραματικά", προειδοποιεί η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας (ΠΟΥ).

Η γενική διευθύντρια της ΠΟΥ κ. Μπρούντλαντ, γιατρός και πρώην πρωθυπουργός της Νορβηγίας τόνισε ότι τα νέα στοιχεία αποδεικνύουν πως το κάπνισμα των γονιών συμβάλλει στον υψηλό αριθμό κρουσμάτων συνδρόμου του αιφνίδιου παιδικού θανάτου, άσθματος, βρογχίτιδας, πνευμονίας και συχνών κρυολογημάτων στα παιδιά.

Οι γυναίκες, ιδίως αυτές που είναι στην ηλικία τεκνοποίησης είναι πολύ ευάλωτες. Εκτός από καρκίνο του πνεύμονα, οι καπνίστριες έχουν μεγάλες πιθανότητες να εμφανίσουν καρκίνο του στόματος, του φάρυγγα, του οισοφάγου, του λάρυγγα, της ουροδόχου κύστης, του παγκρέατος και του τραχήλου της μήτρας.

Διατρέχουν επίσης αυξημένο κίνδυνο για αγγειοκαρδιακές ασθένειες, κυρίως όταν λαμβάνουν αντισυλληπτικά από το στόμα. Οι καπνίστριες έχουν ακόμη περισσότερες πιθανότητες να αντιμετωπίσουν προβλήματα στειρότητας, καθυστέρηση στη σύλληψη, πρόωρη εμμηνόπαυση και χαμηλότερη οστική μάζα σε σχέση με γυναίκες που δεν καπνίζουν, καταλήγει η έκθεση.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.