Ανησυχητικές οι διαστάσεις του αλκοολισμού στην Αγγλία

Οι περισσότεροι ’γγλοι θεωρούν τον εθισμό στο αλκοόλ σημαντικότερο πρόβλημα από τη χρήση ναρκωτικών, καθώς πιστεύουν ότι οι αλκοολικοί είναι περισσότεροι από αυτούς που είναι εθισμένοι στα ναρκωτικά ή σε άλλα φάρμακα. Τα παραπάνω είναι αποτέλεσμα έρευνας που οργανώθηκε από την φιλανθρωπική οργάνωση Alcohol Charity, η οποία δείχνει πόσο ο αλκοολισμός απασχολεί την Αγγλική κοινωνία.

Πιο συγκεκριμένα, με βάση τα στοιχεία της έρευνας, ένας στους τέσσερις άνδρες και μία στις εφτά γυναίκες πίνουν περισσότερο από το ασφαλές όριο, ενώ το 40% των βίαιων επιθέσεων οφείλονται στο γεγονός ότι ο δράστης βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο εθισμός στο αλκοόλ κοστίζει στην Αγγλία περίπου 3 τρις. δραχμές ετησίως.

Το πρόβλημα του αλκοολισμού, έχει πάρει εθνικές διαστάσεις στην Αγγλία, με αποτέλεσμα την έναρξη εθνικής “εκστρατείας”, στην οποία συμμετέχουν γνωστοί καλλιτέχνες, δημοσιογράφοι και ιατροί. Το 70% Βρετανών πιστεύουν ότι η χώρα τους θα ήταν πολύ καλύτερη, αν εξαλειφθεί η μάστιγα του αλκοολισμού.

Ο Dr. Ian Banks, πρόεδρος του Men’s Health forum, δήλωσε ότι “Τα στατιστικά που συνδέουν τον αλκοολισμό με την εγκληματικότητα, το ποσοστό των αυτοκτονιών και των βίαιων επιθέσεων έχουν πάρει ανησυχητικές διαστάσεις. Ηρθε ο καιρός να πάρουμε μέτρα”.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση