Ελλιπή θεωρούν την εκπαίδευσή τους οι φοιτητές ιατρικής στην Αγγλία

Οι φοιτητές της ιατρικής στην Αγγλία θεωρούν ότι δεν εκπαιδεύονται ικανοποιητικά στην εφαρμογή απλών ιατρικών πράξεων όπως στο να κάνουν μια ενδοφλέβια ένεση ή έναν καθετηριασμό, να παίρνουν αίμα, να ράψουν μια πληγή ή να διαβάζουν ένα ηλεκτροκαρδιογράφημα, σύμφωνα με έρευνα του πανεπιστημίου του Σέφιλντ.

Στην μελέτη αυτή πήραν μέρος 122 τελειόφοιτοι και 84 πτυχιούχοι που μόλις είχαν ολοκληρώσει τις σπουδές τους, οι οποίοι ερωτήθηκαν για την επάρκεια της εκπαίδευσης που έλαβαν κατά τα χρόνια των σπουδών τους πάνω σε θέματα όπως αυτά που προαναφέρθηκαν.

Το ένα τρίτο των ερωτηθέντων ανέφερε ότι δεν του δόθηκε η ευκαιρία να κάνει ένα καθετηριασμό, ενώ το 50% δήλωσε ότι δεν είχε κάνει ούτε ένα ηλεκτροκαρδιογράφημα σε κάποιον ασθενή.

Οι πτυχιούχοι που μόλις είχαν ξεκινήσει την καριέρα τους επεσήμαναν ότι όλοι περίμεναν από αυτούς στην πρώτη τους δουλειά σε κάποιο νοσοκομείο, να εφαρμόσουν ιατρικές πράξεις για τις οποίες δεν είχαν εκπαιδευτεί κατάλληλα. Τόνισαν μάλιστα ότι στα νοσοκομεία δεν υπήρχαν κατάλληλα προγράμματα για την συνέχιση της εκπαίδευσής τους.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση