σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου | αντιβιωση για πυρετο και βηχα | ψυχογενης πολυδιψια | ινιακο οστο τσουκα

Ελλιπή θεωρούν την εκπαίδευσή τους οι φοιτητές ιατρικής στην ΑγγλίαΟι φοιτητές της ιατρικής στην Αγγλία θεωρούν ότι δεν εκπαιδεύονται ικανοποιητικά στην εφαρμογή απλών ιατρικών πράξεων όπως στο να κάνουν μια ενδοφλέβια ένεση ή έναν καθετηριασμό, να παίρνουν αίμα, να ράψουν μια πληγή ή να διαβάζουν ένα ηλεκτροκαρδιογράφημα, σύμφωνα με έρευνα του πανεπιστημίου του Σέφιλντ.

Στην μελέτη αυτή πήραν μέρος 122 τελειόφοιτοι και 84 πτυχιούχοι που μόλις είχαν ολοκληρώσει τις σπουδές τους, οι οποίοι ερωτήθηκαν για την επάρκεια της εκπαίδευσης που έλαβαν κατά τα χρόνια των σπουδών τους πάνω σε θέματα όπως αυτά που προαναφέρθηκαν.

Το ένα τρίτο των ερωτηθέντων ανέφερε ότι δεν του δόθηκε η ευκαιρία να κάνει ένα καθετηριασμό, ενώ το 50% δήλωσε ότι δεν είχε κάνει ούτε ένα ηλεκτροκαρδιογράφημα σε κάποιον ασθενή.

Οι πτυχιούχοι που μόλις είχαν ξεκινήσει την καριέρα τους επεσήμαναν ότι όλοι περίμεναν από αυτούς στην πρώτη τους δουλειά σε κάποιο νοσοκομείο, να εφαρμόσουν ιατρικές πράξεις για τις οποίες δεν είχαν εκπαιδευτεί κατάλληλα. Τόνισαν μάλιστα ότι στα νοσοκομεία δεν υπήρχαν κατάλληλα προγράμματα για την συνέχιση της εκπαίδευσής τους.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.